Accident cu 11 victime în satul Marcea din Vâlcea. Un microbuz s-a răsturnat după ce a derapat pe şosea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Microbuzul care venea dinspre Drăgăşani către Râmnicu Vâlcea a derapat şi s-a răsturnat în şanţ.

UPDATE: 12.45 Pasageri înghesuiţi în microbuzele MatDan


Majoritatea răniţilor din microbuzul care s-a răsturnat la Marcea-Ioneşti veneau din Drăgăşani sau din localităţile limitrofe, îndreptându-se către platforma chimică a Combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea. „De data aceasta nu au fost persoane în picioare în microbuzul societăţii MatDan. De regulă suntem transportaţi ca sardelele, iar poliţia nu face nimic! Trec cu microbuzele arhipline prin faţa Serviciului Poliţiei Rutiere şi nu îi opreşte nimeni! Aceste microbuze au fost pentru marfă şi au fost adaptate. Sunt curios dacă au toate avizele de la ARR. Eu aţipisem şi când m-am trezit, eram unii peste alţii. Am vrut să ies prin trapă, dar nu s-a deschis", a spus ing. Aurel Preda, care are o coastă ruptă, fiind unul dintre pacienţii aduşi la spital pentru îngrijiri medicale.


Drumarii au fost amendaţi pentru că nu au dat cu material antiderapant


Poliţia Rutieră Vâlcea infirmă declaraţile inginerului Preda. „Numai anul trecut, în 2011, pentru nerespectarea capacităţii de transport, societatea respectivă a primit amenzi de 10.000 de lei. Săptămâna trecută au fost amendaţi patru conducători auto de la societatea respectivă tot pentru nerespectarea capacităţii de transport. Amenzi s-au dat şi operatorului, nu numai conducătorilor auto. În rest, au toate licenţele şi avizele de transport în regulă", a spus insp. pr. Florian Ioniţă, şeful SPR Vâlcea. Cât priveşte accidentul din această dimineaţă, „Şoferul microbuzului nu a efectuat nicio depăşire. A prins o porţiune cu polei pe carosabil. Secţia DN Ioneşti a fost amendată pentru că nu a intervenit cu material antiderapant" , a mai spus insp. pr. Florian Ioniţă.

UPDATE: 11.50 Microbuzul avea anvelope pe iarnă doar pe spate


Primii fulgi de zăpadă care au căzut în dimineaţa aceasta au favorizat producerea poleiului pe DN 64, drum care leagă oraşele Drăgăşani de Râmnicu Vâlcea. „Microbuzul implicat în accident avea anvelope de iarnă doar pe roţile tractoare din spate", a spus purtătorul de cuvânt al Poliţiei Vâlcea, sinsp. Alina Teodorescu. Despre cum s-a produs accidentul, unul dintre localnicii aflat cu casa la câţiva zeci de metri de locul tragediei, ne-a povestit că a fost trezit de o bubuitură foarte puternică şi de larma celor trei câini ai săi. „Când am ieşit afară erau oameni răniţi peste tot, sânge peste tot. Au început să vină salvările, îi urcau pe tărgi şi porneau către spital. Din câte am înţeles, şoferul microbuzului a vrut să facă o depăşire a unui alt microbuz, de la aceeaşi firmă, şi s-a răstunat, fiind polei pe jos, ajungând la distanţă mare de şosea. Cei care erau răniţi mai puţin, au plecat spre spital cu maşinile de ocazie care opriseră", a spus Gheorghe Dumitru Tuţulescu (64 ani). Poliţia nu a putut confirma dacă microbuzul a intrat în depăşirea vreunei maşini, ;i nici dac[ s/a rostogolit sau nu de mai multe ori, spunând prin purtătorul de cuvânt că „Suntem cu cercetările la început şi nu ştim dacă şoferul a intrat sau nu în vreo depăşire. Este posibil să se fi rostogolit de mai multe ori, dar nu putem confirma", a spus insp. Alina Teodorescu. Cel mai mic dintre răniţi are 17 ani, iar cel mai în vârstă dintre pasagerii răniţi din microbuz are 71 de ani.

UPDATE: 11.30. Numărul celor accidentaţi a ajuns la 12, iar trei dintre pasageri sunt în stare gravă

În urmă cu câteva minute a ajuns la spital un alt rănit provenit din accidentul care a avut loc în această dimineaţă la Marcea-Ioneşti. „Numărul răniţilor din accidentul de la Marcea a ajuns la 12, în urmă cu câteva minute mai sosind , cu o maşină particulară, o tânără care a fost în microbuzul respectiv. Trei dintre victime sunt în stare gravă, prezentând traumatisme craniene, fracturi de membre sau fracturi toracice. Le restul pacienţilor le-au fost acordate îngrijiri medicale după care au plecat acasă", a spus dr. Florin Nicolae, şeful Serviciului de Primiri Urgenţe din Spitalul Vâlcea.

UPDATE 10-30 Alte cinci persoane aflate în microbuzul care s-a răsturnat, luni dimimeaţă, pe DN 64, în zona Ioneşti-Marcea din judeţul Vâlcea s-au prezentat la Spitalul Judeţean din Râmnicu Vâlcea, astfel că numărul răniţilor a ajuns la 11. Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Vâlcea, inspector Alina Teodorescu, iniţial la spital au fost transportaţi cu ambulanţele şase răniţi, între care şi şoferul microbuzului.

***

Un microbuz al firmei Matdan care venea dinspre Drăgaşani către Râmnicu Valcea a derapat şi s-a răsturnat în dreptul localităţi Ioneşti, sat Marcea, în această dimineaţă, în jurul orei 6.14.

„Am intervenit pentru descarcerea a trei victime, dar numărul răniţilor este mult mai mare”, a spus Octavian Fulger, purtătorul de cuvânt al ISU Valcea. La spital au fost transportaţi nouă raniţi, între care se numără şi şoferul. Microbuzul transporta 12 pasageri. În prezent, se circulă pe un singur fir pe şoseaua către Râmnicu Vâlcea, poliţiştii fiind încă la faţa locului pentru a elucida împrejurările în care a avut loc accidentul.

Vezi AICI Galerie Foto sau dă click pe poză

image
image
image
image
image

Vom reveni cu amănunte!

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite