Handbal: România-Franţa, în semifinalele Cupei Mondiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Naţionala de handbal feminin a României s-a calificat, joi, în semifinalele Cupei Mondiale de la Aarhus, de pe prima poziţie a grupei B, după ce a remizat cu reprezentativa Suediei, scor 27-27 (14-12). Tricolorele vor întâlni în penultimul act Franţa, care s-a clasat pe locul doi în grupa A

România avea un avantaj de două goluri la pauză, 14-12, după ce au condus şi la cinci goluri (6-1) în debutul meciului. Partea a doua a jocului a fost mai echilibrată, iar în ultimele zece minute s-a mers cap la cap. Cu toate că tricolorele au condus 27-25 când mai erau trei minute, Suedia a reuşit să egaleze pe final.

Marcatoarele tricolore au fost Amariei 7 goluri, Neagu 5, Ardean 5, Brădeanu 4, Nechita 2, Geiger 2, Manea 1, Moldovan 1.

Naţionala antrenată de Radu Voina s-a calificat în semifinale de pe primul loc în grupă cu două victorii şi o remiză. Tricolorele vor juca în semifinale cu Franţa, care a învins Ungaria cu 29-26 în ultimul meci al Grupei A.

Semifinalele sunt programate sâmbătă, iar finala mică şi cea mare vor avea loc duminică. Naţionala României a câştigat ediţia din 2009 a Cupei Mondiale, învingând în finală Norvegia.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite