Cristina Neagu a fost aleasă cea mai bună handbalistă din lume!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Organizată de Federaţia Internaţională de Handbal (IHF), ancheta privind alegerea celor mai valoroşi handbalişti din lume în 2010 s-a încheiat, astăzi fiind anunţat rezultatul final. La feminin, titlul i-a revenit jucătoarei române Cristina Neagu, care a adunat un sfert din voturile exprimate. La finalul anului trecut, site-ul "Adevărul" a făcut o campanie de sprijinire a jucătoarei noastre, care a cucerit medalia de bronz la CE, c

Anunţul a fost făcut astăzi, în Suedia, ţară care găzduieşte turneul final al Campionatului Mondial, la masculin.

Iată clasamentul:
1. Cristina Neagu (România, 25%)
2. Katrine Lunde-Haraldsen (Norvegia, 23%)
3. Bojana Popovic (Muntenegro,19%)
4. Grit Jurack (Germania, 17%)
5. Liudmila Postnova (Rusia 16%)

"Este o onoare pentru handbalul feminin românesc să aibă o jucătoare unanim apreciată. Sper ca această distincţie să influenţeze doar pozitiv exprimarea în ansamblu a echipei României" a declarat preşedintele FR Handbal, Cristian Gaţu.

La masculin, titlul de cel mai bun handbalist i-a revenit cehului Filip Jicha, jucătorul echipei germane Kiel fiind votat de 31% dintre electori, fiind urmat de francezii Nikola Karabatic (28%) şi Thierry Omeyer (17%).

UPDATE. Evoluţiile Cristinei Neagu la Campionatul European din Danemarca şi Norvegia, la care naţionala României a cucerit medalia de bronz, au fost apreciate de oamenii de handbal din ţara noastră. "Sunt mândru că sunt contemporan cu aceste fete!", a spus Cristian Gaţu, preşedintele FRH. "Neagu promite un viitor frumos", a mai spus dublul campion mondial. Antrenor al tricolorelor, Radu Voina a spus despre Cristina: "Este o jucătoare uimitoare! La vârsta ei, reuşeşte să facă de toate".

UPDATE. La CE din Danemarca și Norvegia, pivotul Ionela Stanca-Gâlcă a fost a doua marcatoare a naționalei noastre după Cristina Neagu. Despre mai tânara ei colegă constănțeanca a spus că este ”o fată deosebită. Ne înțelegem foarte bine. Are calitățile unei mari jucătoare. Sper și îi doresc să fie sănătoasă”.

UPDATE. În ciuda trecerii timpului şi a programului aglomerat, Cristina a rămas apropiată de antrenoarea care a descoperit-o şi de clubul unde a învăţat handbal, Maria Covaci. „O iubesc din tot sufletul pe această fată. O iubesc pe ea, dar le iubesc şi pe colegele ei. Pe Tolnai, pe celelalte. Cristina a dat tot ceea ce a avut mai bun din ea în aceste meciuri de la Campionatul European. Foarte puţini înţeleg cât de greu este să reuşeşti, ce înseamnă această medalie de bronz. Succesul ei şi al colegelor ei este cu atât mai minunat cu cât a fost obţinut în faţa a douăsprezece mii de danezi. România este sus, alături de Norvegia, Suedia şi Danemarca", ne-a mărturisit antrenoarea care, în repetate rânduri, şi-a descris fosta elevă ca fiind „o fată care şi-a păstrat modestia. Pentru ea, contează mai mult echipa. Din acest motiv, nici nu apare deseori în presă. Este o perfecţionistă şi întotdeauna îşi propune să facă mai mult".

Federaţia Internaţională de Handbal (IHF) realizează pe site-ul oficial un sondaj în rândul iubitorilor sportului cu mingea mică. Aveţi ocazia de a o vota pe Cristina Neagu cea mai valoroasă handbalistă din lume în 2010.
Procedura este următoarea:
1. Accesaţi link-ul următor:
http://www.ihf.info/files/voting/fans.pdf
2. Completaţi formularul - nume şi prenume, email şi ţară. Bifaţi apoi handbalistul, respectiv handbalista pe care o consideraţi a fi cel mai / cea mai valoros / valoroasă în 2010.
La masculin sunt nominalizaţi Nikola Karabatic, Thierry Omeyer, Arpad Sterbik, Filip Jicha şi Igor Vori, iar la feminin Ludmila Postnova, Bojana Popovic, Grit Jurack, Katrine Lunde-Haraldsen şi Cristina Neagu.
3. După ce aţi completat datele, apăsaţi pe Submit Form (dreapta sus, pe pdf). Se va deschide o "fereastră" în care trebuie să treceţi din nou mail-ul, numele şi prenumele dvs. Apoi apăsaţi "send".

Iată care au fost reuşitele Cristinei Neagu anul acesta:
- a ocupat locul 3 cu România la Campionatul European din Danemarca şi Norvegia.
- a câştigat Cupa Mondială.
- a disputat finala Ligii Campionilor.
- a câştigat titlul de campioană a României.
- a ocupat primul loc în clasamentul marcatoarelor la CE, cu 53 de goluri.
- a fost prima în ierarhia paselor de gol la CE.

Născută în 26 august 1988, Cristina Neagu a crescut în cartierul Ghencea, în vecinătatea stadionului Steaua. Sportul cu mingea mică l-a descoperit din întâmplare, în urmă cu zece ani, exact atunci când s-au disputat Europenele de la Bucureşti. Descoperită de antrenoarea Maria Covaci, s-a ataşat de un sport despre care avea să spună, mai apoi, că i-a fost aproape de suflet de la început.

Cristina Neagu a trecut peste greutăţile cu care se confruntă mai toţi copiii de la noi atunci când decid să facă sport de performanţă. Obligată să se antreneze în zori sau seara târziu, după orele de curs, în săli mici, întunecate, uneori lipsite de căldură sau de aer condiţionat, nevoită să-şi plătească deplasările şi cantonamentele, ea a strâns din dinţi şi a continuat să se pregătească.

Recompensele nu au întârziat să apară, bucureşteanca obţinând medalii la CE (argint) şi CM (bronz) de junioare, fiind de fiecare dată declarată cea mai valoroasă jucătoare a turneelor finale.

Integrată în lotul Oltchimului din Rm. Vâlcea, după trei ani în care a evoluat la Rulmentul Braşov, Cristina Neagu avea să devină campioană a României la senioare, iar în primăvara trecută să dispute şi finala Ligii Campionilor. Între timp, şi-a făcut un debut convingător şi la naţionala mare, participând la Mondialele din 2007, competiţie la care a ocupat locul 4.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite