Râmnicu Vâlcea: Zilele Imnului la buget redus: fără focuri de artificii şi cântăreţi celebri în acest an

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Râmnicenii pot uita de focuri de artificii grandioase ori de concerte cu artişti celebri. Criza a limitat programul de acest an la câteva spectacole de muzică populară şi la expoziţii şi vernisaje. Singurele atracţii neafectate de tăieri de buget: micii şi berea.

Cu încărcătură istorică sau nu, sărbătorirea Zilelor Imnului Naţional a devenit o tradiţie cum numai râmnicenii ştiu să o ţină. Dacă până anul trecut, cele cinci zile de sărbătoare erau încărcate de fast şi cheltuieli serioase pentru autorităţi, anul acesta primăria a decis să taie bugetul alocat evenimentelor din cauza crizei resimţite în tot sistemul. „Anul acesta manifestările vor fi puţin mai modeste. Avem un buget aprobat ieri de către consiliul local de aproximativ 200.000 de lei, la jumătate faţă de cel de anul trecut. A trebuit să renunţăm la unele lucruri cu care râmnicenii s-au obişnuit, dar sperăm ca şi anul acesta să îi mulţumim pe cei care vor participa la manifestările ocazionate de acest eveniment", explică primarul Romeo Rădulescu. El mai spune că majoritatea fondurilor vin din sponsorizări, dar că, la fel ca anul trecut nu vor lipsii terasele de pe Splaiul Independenţei pe care comercianţii le-au închiriat deja.


Cultură, că-i mai ieftină


Criza în care se află primăria are şi latură bună, deoarece manifestările culturale, mai ieftine din punct de vedere al chletuielilor, vor fi mai multe în acest an. Edilii pregătesc pentru cele cinci zile de sărbătoare zeci de vernisaje, concerte la Filarmonică, piese puse în scenă de actorii teatrului municipal Ariel dar şi o Noapte Albă în care cinematograful şi muzeele vor fi deschise non stop. „Mie mi se pare că e mai bine să avem mai multe manifestări culturale decât concerte cu manelişti şi terase deschise până în miez de noapte", e de părere Constantin Sandu, unul din râmnicenii ce locuieşte în centrul oraşului, zona în care se vor desfăşura majoritatea evenimentelor. Anul acesta primăria va renunţa la deja celebrul foc de artificii. Nu vor mai veni nici trupe celebre care să concerteze în oraş, iar scena de pe stadionul Zăvoi va fi mutată în capătul Splaiului Independenţei.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite