Râmnicu Vâlcea: Voluntarii au construit un loc de joacă pentru copiii din Vlădeşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Râmnicu Vâlcea: Voluntarii au construit un loc de joacă pentru copiii din Vlădeşti
Râmnicu Vâlcea: Voluntarii au construit un loc de joacă pentru copiii din Vlădeşti

Iniţiativa face parte din un program naţional ce cuprinde 13 oraşe şi o singură comună. Voluntarii au dorit să atragă atenţia asupra faptului că se pot face lucruri importante doar prin voinţă şi cu implicarea comunităţii.

La şcoala Generală din Vlădeşti parcul pentru cei mici a răsărit ca prin minune după câteva ore de efort susţinut al celor aproape 50 de voluntari  din patru oraşe veniţi ieri dimineaţă. Caravana Voluntarilor s-a aflat la a unsprezecea localitate prin care a trecut pentru a schimba ceva în comunitate.  La Vlădeşti Caravana s-a oprit pentru că Asociaţia Copiii Speranţei face parte din Reţeaua Naţională a Centrelor de Voluntariat şi a reuşit să aducă iniţiativa şi aici. „Încercăm să demonstrăm că se poate doar prin puterea exemplului şi că de cele mai multe ori e nevoie doar de puţin sprijin din partea comunităţii”, explică Valentin Mamotă, directorul executiv al Asociaţiei Copiii Speranţei.

image
image



Voluntarii vor să implice şi comunitatea



Au pus umărul la amenajarea locului de joacă dar şi pentru reabilitarea terenului de sport din vecinătate elevi voluntari din Reşiţa, Râmnicu Vâlcea, Bucureşti şi Drăgăşani. Nu au stat deoparte nici profesorii lor, ce au pus mâna pe pensulă şi vopsea pentru a decora leagănele nou instalate. Andreea Cârceag a venit din Reşiţa pentru a da o mână de ajutor la amenajarea locului de joacă pentru cei mici. „Cred că e important ca fiecare să facem câte ceva fără a cere nimic în shimb. Eu sper că exemplul nostru să fie luat şi de oamenii din această comunitate”, ne spune eleva în clasa a VIII-a. Alături de ea, alţi zeci de tineri au dat dovadă de spirit civic, în doar câteva ore reuşind să termine ceea ce şi-au propus şi să le  ofere celor mici un loc la care, în urmă cu doar câteva zile, doar visau.

image




Următoarea oprire, Caracal

Caravana mai are de parcurs doar trei oraşe, următoarea oprire fiind în Caracal.  Ramona Dragomir,  coordonator de program la Provobis spune că la Caracal se va încerca reabilitarea unui spaţiu pentru persoanele cu dizabilităţi. „Noi ne-am bucurat că am putut da un exemplu şi am observat şi reacţii pozitive din partea comunităţii locale. În funcţie de modul în care se vor aşeza lucrurile întenţionăm ca şi la anul să demarăm o asemnea campanie, în mai multe oraşe şi cu obiective mai mare”, explică Ramona Dragomir.

image
image
image
Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite