Râmnicu Vâlcea: Abonament la banul public: Vicele Constantinescu riscă să-şi piardă funcţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Firma administrată de tatăl edilului a avut în derulare două contracte cu primăria Râmnicului. O anchetă pornită de primărie la insistenţele presei ar trebui să facă lumină în acest caz. Dacă se dovedeşte că este incompatibil, vicele va trebui să renunţe la fotoliul din administraţie.

Cosmin Constantinescu, viceprimarul din Râmnicu Vâlcea îşi poate pierde fotoliul obţinut în urmă cu doar o lună. Edilul are probleme de incompatibilitate, iar în acest moment, în primărie, are loc o anchetă care să stabilească dacă acesta mai poate deţine funcţia de viceprimar sau nu. Totul a pornit de la faptul că tatăl viceprimarului, omul de afaceri Dragoş Constantinescu, are încheiate cu primăria din Râmnicu Vâlcea două contracte de lucrări publice. Un caz clar de conflict de interese, spune Legea 161 din 2003. Problemele viceprimarului au fost sesizate însă de abia acum de către şedii administraţiei publice locale. La o lună după investirea acestuia în funcţie, şi la un an jumătate după ce Constantinescu a primit mandat de consilier local, primarul Romeo Rădulescu a decis că trebuie să deschidă o anchetă. „Se vor verifica aceste aspecte. Este o anchetă, iar secretarul primăriei verifică dacă este un caz de incompatibilitate. Dacă este aşa atunci se va respecta legea", a declarat primarul Romeo Rădulescu.


Contracte de sute de mii de lei


Firma administrată de tatăl viceprimarului Cosmin Constantinescu, SC Romtotal SRL are abonament la lucrările publice. Societatea a câştigat anul trecut, în luna decembrie o lucrare în valoare de 435.000 de lei prin care amenaja un tronson al Străzii Eugen Ciorăscu şi efectua lucrări la unele blocuri din zonă. În acea lună Constantinescu era consilier local municipal. Cu o lună înainte de a primi mandatul de viceprimar, firma tatălui câştiga încă o licitaţie, în valoare de 148.000 de lei în cartierul de strămutaţi de la Copăcelu, unde trebuie să amenajeze un teren de joacă. Contactat de reporterul Adevărul, Cosmin Constantinescu a declarat că va aştepta rezultatele anchetei din primărie înainte de a face alte comentarii. „Nu are rost să spun ceva în acest moment. Voi aştepta rezultatul verificarilor. Cert este că eu nu am avut nici un fel de afacere cu primăria. Deocamdată atât am de spus", a explicat viceprimarul din Râmnic.


Ascensiune vertiginoasă


Cosmin Constantinescu (PDL) a ajuns viceprimar al Râmnicului după ce postul a fost lăsat liber de Romeo Rădulescu - ales primar în aprilie anul acesta. Constantinescu avea un mandat de consilier local, fiind ales la scrutinul din 2008. În acelaşi timp Cosmin Constantinescu a fost numit şi director al Direcţiei Judeţene de Tineret, funcţie ce a deţinut-o până la numirea sa în fotoliul de vice. Dacă se va dovedi că este incompatibil, Constantinescu îşi va pierde atât postul din fruntea administraţiei cât şi scaunul de consilier local. În aceste zile este aşteptat rezultatul anchetei interne din primăria Râmnicului.

"Nu are rost să spun ceva în acest moment. Voi aştepta rezultatul verificarilor. Cert este că eu nu am avut nici un fel de afacere cu primăria. Deocamdată atât am de spus", Cosmin Constantinescu,  viceprimar.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite