Râmnicu Vâlcea: Vicecampion mondial la karate a spălat WC-uri în Anglia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Râmnicu Vâlcea: Vicecampion mondial la karate a spălat WC-uri în Anglia
Râmnicu Vâlcea: Vicecampion mondial la karate a spălat WC-uri în Anglia

Sportivul profesionist a plecat din România în anul 2001, în căutarea unei vieţi mai bune.

A făcut cele mai josnice munci, de la spălatul cadavrelor şi al WC-urilor, până la cele mai grele. Cu banii câştigaţi, a cumpărat terenuri şi case în Vâlcea şi Sibiu.
Alin Filip Rădulescu a fost un mare iubitor al sporturilor. A făcut fotbal, volei, caian-canoe, judo, K1, iar cele mai bune rezultate le-a obţinut la karate. „La Campionatul Mondial din Grecia, din anul 2.000, am devenit vicecampion mondial la karate, iar la Balcaniada din 2001, am luat locul III, pe echipe, la acelaşi sport. Cu un salariu de sportiv profesionist şi primele care ni se dădeau când obţineam rezultate, nu se putea trăi în România şi de aceea am plecat în Anglia”,  poveşteşte fostul vicecampion.


120 de lire pe noapte pentru spălatul cadavrelor


Împreună cu soţia, care terminase Facultatea de Drept, Alin, absolvent al aceeaşi facultăţi,  a plecat în căutarea... fericirii. „În prima săptămână am spălat cadavre la morga unui spital, pentru suma de 120 de lire pe noapte. Acesta a fost primul meu joob, la care apoi am renunţat, găsind un alt serviciu. Căram gunoaie şi spălam WC-urile la o mare reprezentanţă auto tot din Londra, contra sumei de 60 de lire, pe zi. Chiria era scumpă, dar stăteam în casele unor români. Actele pentru a obţine cetăţenia costau extrem de mult, în jur de 1.000 de lire. Soţia, care acum are un cabinet de avocatură la Londra, de care am divorţat între timp, făcea menaj prin casele londonezilor”, îşi aminteşte fostul campion. Deşi muncea din greu, Alin nu a încetat niciodată să practice sportul, iar în anul 2002 a luat locul II la karate, la Campionatul Naţional al Angliei.


Sportul mi-a creat verticalitate


În anul 2003, din cauza unei duble luxaţii la picior, a pus capăt vieţii competiţionale, dar a rămas fidel sportului, practicându-l doar pentru menţinerea tonusului. „Cea mai frumoasă meseria practicată în Anglia a fost cea de tâmplar. Apoi am lucrat pe betonieră, apoi ca schelar, participând la construirea stadionului echipei Arsenal Londra. Aici am avut colegi de muncă oameni de toate categoriile sociale: un profesor universitar din Cluj, un medic veterinar, un preot de la Suceviţa, pe unul dintre băieţii trupei Flamingo-Boys, un căpitan de poliţie. Câştigam 2.500-3.000 de lire pe lună”, îşi aminteşte Alin. Venit în România, fostul vicecampion mondial la karate a investit 1,5 milioane de euro în imobiliare, cumpărându-şi terenuri şi case. Alin s-a înscris şi ca voluntar la Salvamont Vâlcea şi ori de câte ori este sunat, nu riscă să plece în ajutorul celor aflaţi la anaghie. „Sportul m-a pregătit pentru viitor, mi-a creat verticalitate, m-a învăţat să lupt şi să continui lupta atunci când credeam că nu mai pot”, spune campionul. Din „fazele” teribilismului sportiv, îşi aminteşte cum pleca iarna pe zăpadă şi alerga câte 15 kilometri, sau cum fugea de acasă, la miez de noapte şi se oprea la Olt, unde făcea o baie zdravănă. „Nu, regret nimic rău  de ceea ce am făcut!”, spune cu fracheţe şi cumpătare salvamontistul sportiv, fost vicecampion mondial la karate.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite