Râmnicu Vâlcea: Sorin Veştemean, magicianul care face oamenii să zâmbească

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Râmnicu Vâlcea: Sorin Veştemean, magicianul care face oamenii să zâmbească
Râmnicu Vâlcea: Sorin Veştemean, magicianul care face oamenii să zâmbească

      Fire deschisă, îi place să facă oamenii să râdă, aşa că pe lângă arta de a face scamatorii cu cărţile de joc, ia lecţii şi de jonglerie.

       Sorin a fost fascinat de „magia” cărţilor de joc acum patru ani. Când era pe la Bucureşti. tânărul răsfoia nişte cărţi într-o librarie, când a găsit un manual despre această artă a scamatoriilor. “Când am aflat despre ce este vorba, mi-am dat seama că trebuie să încerc şi eu aşa ceva. Nu am lăsat cartea din mână până nu am citit-o, după care am început să mă documentez după internet, pentru că îmi plăcea foarte mult”, povesteşte scamatorul. După primele trucuri cu cărţi, tânărul a fost recomandat pentru a intra într-o comunitate de magicieni numită “Art of Missdirection” din Statele Unite. “Am fost plăcut surprins de această invitaţie, nu mă aşteptam, dar mi-a dat amibiţia să pătrund mai adând în lumea magiei”, adaugă Sorin.

  Cărţile, un atuu al magicienilor

    Tânărul magician consideră că pentru a face un truc bun, ai nevoie şi de…cărţi magice. Asftel, el îşi cumpără ”marfa” din America, pentru că cele din ţară nu pot „fi făcute să dispară aşa uşor”. “Nu sunt nici scumpe, de regulă, o pereche de cărţi costă 3-4 dolari, deci se merită investiţia” completează Sorin. Cum în fiecare învăţăcel are nevoie de un mentor, Sorin a căutat şi el pe cineva care să îl mai înveţe câteva trucuri.  “Primul şi cel mai îndrăgit profesor care l-am avut, şi la care mai apelez uneori este iluzionistul Dan Bucfing, un magician experimentat din Galaţi. El a descoperit de unul singur tainele acestei meserii, fiind examinat chiar de marele Iosefini. De asemenea, există un site pe net, de unde poţi lua filmuleţe cu scamatorii. Bineînţeles, că nu oricine poate avea acces la el…..este doar pentru magicieni”, spune tânărul de 18 ani.

“Pot face lumea să zămbească”

     Sorin este de părere că pentru a face scamatorii nu este o treabă uşoară. Şi pentru el, acest lucru a fost o problemă la început. “Când m-am apucat, nu îmi ieşeau anumite trucuri, şi unii prieteni râdeau de mine, aşa că am decis ca timp de un an de zile, să nu mai arăt nimănui că practic aşa ceva. După ce am m-am perfecţionat în tainele acestei meserii, am arătat că pot să fac lumea să zâmbească prin telentul meu”, ne-a declarat mândru magicianul. Când a văzut că scamatoriile sale au un efect pozitiv asupra publicului, Sorin a încercat să profite de acest lucru şi să facă din magie un job de moment profitabil. “M-am întâlnit cu un alt magician din Vâlcea şi împreună am hotărât să participăm la spectacole care aveau loc prin restaurante, la aniversări, la nunţi, etc. Ne-a reuşit cât de cât, aşa că nu am renunţat nici acum. În plus, de ceva timp iau lecţii de jonglerie şi voi încerca să le combin cu scamatoriile cu cărţi, pentru a mai da un plus de culoare spectacolelor”, a mai menţionat tânărul.

Ce-i place

Sorin este un împătimit al design-ului, petrecând mult timp pe calculator unde editează poze şi filmuleţe. De asemenea îi place să se plimbe cu bicicleta. „Ador călătoresc foarte mult. Am fost până acum în Austria, Ungaria, Cechia şi Germania, şi doresc să vizitez cât mai multe ţări din lume”.

Ce nu-i place


„Nu suport oamenii încrezători, care iau în batjocură munca altor persoane. La fel încerc să îi evit pe cei din categoria EMO, sunt prea supăraţi pe viaţă pentru mine şi nici nu împărtăşim aceleaşi idei. Nu prea agreez mâncarea de ciuperci”.

Te-ai vedea pe viitor practicând scamatoriile ca o meserie?
S.V.: Magia este o artă diferită, dar neapreciată de multă lume în România. Nu m-am gândit până acum la ea ca pe o meserie, dar poate fi un hobby foarte frumos. Nu ar strica dacă lumea şi-ar îndrepta atenţia către magie, pentru că merită.

Întrebări şi răspunsuri
Ce calităţi trebuie să aibă un scamator de succes?
S.V.: În primul rând, trebuie să te obişnuieşti cu oamenii, să şti cum să îi apropii de tine, ca să fie atenţi. Pe lângă asta, trebuie să şti să faci trucurile fără greşeală, altfel nu ai cum să ai succes.

Profil


Născut - 16 mai 1991, Râmnicu Vâlcea.
Educaţie - student anul I la Universitatea Constantin Brâncoveanu.
Experienţă - patru ani în scamatorii cu cărţi.
Idealuri- Îşi doreşte să facă specatacole cu un public de mii de oameni.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite