Râmnicu Vâlcea: Varianta ocolitoare a Văii Oltului este un drum naţional care se opreşte într-o poieniţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Râmnicu Vâlcea: Varianta ocolitoare a Văii Oltului este un drum naţional care se opreşte într-o poieniţă
Râmnicu Vâlcea: Varianta ocolitoare a Văii Oltului este un drum naţional care se opreşte într-o poieniţă

În fiecare an, DN 7D este scos de pe lista de investiţii. În timp ce în judeţul Vâlcea a fost trecut în categoria drumurilor naţionale, în judeţul Argeş era drum comunal.

Astăzi, lucrătorii de la drumurile naţionale, secţia Vâlcea, vor începe să balasteze, cu 5-6 m.c. de balast,  DN 7D, un drum cu „cântec” cum numai la români poate să existe. Deşi este plin de hurducături în judeţul Vâlcea, acesta ar fi trebuit să fie ruta ocolitoare a Văii Oltului şi să facă legătura cu oraşul Curtea de Argeş, punct de pornire către Piteşti şi Bucureşti. „Acest drum a fost trecut însă în categoria drumurilor naţionale, în judeţul Vâlcea, iar în 2004 era prins într-un proiect de modernizare. Nu s-a întâmplat acest lucru şi în fiecare an, deşi este propus pentru modernizare, acum, la fiecare început de an este primul din România tăiat de pe lista de finanţare. Paradoxul este că, în judeţul Argeş a fost trecut în categoria drumurilor naţionale abia în urmă cu patru luni. Acum drumul se opreşte pe raza judeţului Argeş într-o poieniţă”, ne-a spus ing. Eugen Mihăescu, şeful secţiei DN Vâlcea.

Un coşmar de două decenii

Niciun vehicul nu poate ajunge la Curtea de Argeş pe DN 7D, şoseaua fiind pe alocuri ca după bombardament. Faptul că drumul are pante foarte mari, curbe în loc, că circulaţia se face doar între localităţile Câineni, Boişoara, Titeşti şi Perşani iar traficul este redus, „mazilirea” de pe listele de acordare a fondurilor a devenit obişnuinţă de la un an la altul. „Dacă acest drum ar fi rămas în categoria drumurilor comunale, prin proiecte Sapart înaintate de fiecare dintre primăriile pe unde trece, s-ar fi putut rezova problema lui ”, a mai spus ing. Mihăescu. Primarul comunei Perişani, Ion Sandu, afirmă că în punctul „la Moară”, în centrul comunei, apa care vine de pe versanţi ia şi terenurile la vale, acestea colmatând albia pârâului Băiaş. „De 20 de ani cu acest drum se întâmplă  la fel. Vor trebui făcute praguri de colmatare şi ziduri de sprijin”, a mai spun alesul. Pentru cele 150 de familii din satul Spinu, legătura cu lumea se realizează doar atunci când nu plouă.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite