Râmnicu Vâlcea: Piaţa Centrală la fi mutată la Vâlceana, Revista presei locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din presa locală de astăzi aflăm că Piaţa Centrală a Râmnicului va fi montată lângă IPI Vâlcea, că zeci de primării nu au mai plătit salariile angaţilor, că au fost elevi care au „ratat” şi a doua sesiune a bacului. Tot din categoria ştirilor „aflăm” că mai mulţi bebeluşi din Măciuca s-au înbolnăvit de „boala albastră”, din cauza apei. Iar o informaţie mai... optimistă este aceea că dacă vreţi să vă ap

Piaţa Centrală va fi mutată la Vâlceana

Piaţa centrală din Râmnicu Vâlcea şi chioşcurile de la intrare vor fi demolate astfel încât la anul să fie demarată construcţia noii pieţe. Lucrările vor consta în realizarea unei parcări subterane şi a unei pieţe moderne, la nivelul parterului. Primăria Râmnicului, cea care se ocupă de această investiţie, a găsit şi soluţia pentru ca populaţia să nu aibă de suferit în urma desfinţării pieţei. Ea va fi mutată în spaţiul de la fosta fabrică de încălţăminte IPI „Vâlceana”. Mai multe amănunte citiţi în Viaţa Vâlcii.

Administraţiile, la un pas de a avea conturile blocate

În judeţul Vâlcea sunt primării care de trei-patru luni nu şi-au plătit personalul. Primăriile comunelor Diculeşti, Făureşti, Horezu, Lăcusteni, Orleşti, Măldărăşti, Mateeşti, Orleşti, Suteşti nu mai au bani de salarii din luna iunie. La Runcu s-a sistat furnizarea energiei electrice, la Zătreni angajaţii sunt în concedii fără plată din lunile iunie şi iulie, iar din septembrie nu mai au bani primăriile din Amărăşti, Galicea, Măciuca, Nicolae Bălcescu, Popeşti, Lădeşti, Mihăeşti şi altele. Amănunte citiţi în Monitorul de Vâlcea.

Înfiinţarea plantaţiilor de căpşuni

Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Vâlcea pune la dispoziţie celor interesaţi un studiu complet referitor la căpşunile de toamă şi perioadă optimă de plantare a acestora. Mai multe detalii aflaţi din Curierul de Vâlcea.

42 de elevi au ratat şi a doua sesiune a Bacalaureatului

438 de elevi au promovat a doua sesiune de bacalaureat, în judeţul Vâlcea, 42 nereuşind să treacă de acest „hop”. Afişara rezultatelor se va face pe 3 septembrie, scrie Curierul de Râmnic.

Fântânile din Măciuca, otrăvite cu nitriţi

Sătenii din comuna vâlceană Măciuca beau apă otrăvită cu nitriţi şi nitraţi chiar de la fântânile publice din localitate. În comună s-au înregistrat mai multe cazuri de sugari care s-au înbolnăvit de „boala albastră”, după ce au consumat lapte praf preparat cu apă din fântâni. Un interesat material citiţi în Impact Real.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite