Valcea: Fac ceaiuri să scape de gripa porcină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sătenii nu cred că virusul A(H1N1) a ajuns în comuna lor pentru că nu au porci de la care să ia boala.

În această dimineaţă, alţi 12 elevi şi un adult din localitatea vâlceană Muereasca sunt în carantină, la domiciliu, după ce au intrat în contact cu cei doi elevi de clasa a III-a care au fost diagnosticaţi ca având virusul gripei porcine. Directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Vâlcea, doctorul Ioan Mihail, a spus: „Nu la toţi li s-au recoltat probe, ci doar la unu din cinci, dar procedura este ca toţi  care au avut contact cu cei deja depistaţi cu virusul A(H1N1) să fie confirmaţi clinic şi epidemiolog cu virusul şi se iau aceleaşi măsuri“.
Şcoala din Muereasca de Jos unde au fost depistaţi cei doi elevi cu gripă porcină a fost dezinfectată, dar doar elevii de clasa a III-a nu merg la cursuri. Edilul localităţii, Ion Ungureanu, ne-a spus: „Cei doi elevi care au fost depistaţi nu au avut pe cineva plecat în străinătate, virusul împrăştiindu-se pe calea aerului“.

Boala nu urcă pe coastă

Locuitorii din Muereasca nu cred o iotă în existenţa gripei porcine, ba chiar fac glume. „Eu sunt pregătită cu ceai de coada şoricelului, de mentă, de gălbenele, de măceşe sau de izmă“, a spus Maria Popescu, de 62 de ani.
La cei 83 de ani, Mariana Govoreanu are o variantă originală: „Eu stau acolo, pe coastă, lângă tufiş, nu urcă porcina până la mine“. O altă localnică, Elena Olănescu, de 76 de ani, are o altă părere. „Eu am porcul la târg, că sunt bătrână şi nu mai aveam cu ce să-l cresc. De unde să iau eu gripa porcină?“, s-a întrebat aceasta.
La cârciuma din sat, câţiva bărbaţi se dregeau cu o cinzeacă. „Asta-i antidotul împotriva AH1N....2. Bea toată lumea, bem şi noi!“, a spus unul dintre ei. La câţiva elevi de la şcoala din satul învecinat, Muereasca de Sus, le surâdea ideea apariţiei virusului şi în şcoala lor. „Scăpăm şi noi de ore şi stăm acasă, lângă sobă“, a spus un elev de clasa a VII-a.
Angajată a Primăriei din localitate, Maria Stroie a afirmat: „Nu ştiu cât de adevărat este cu virusul asta! Dar ceea ce mă doare cel mai mult este că dacă cumva ai neşansa să ajungi într-un spital din România, este bătaie de joc şi mori cu zile. Îţi plăteşti medicamentele şi nimeni nu este sensibil la suferinţa ta“, a spus femeia, povestind cazul nepoţelului ei.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite