Valcea: Elevii de la ţară vor avea internet gratis

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii care învaţă la sate vor beneficia de condiţii asemănătoare colegilor de la oraş. FOTO: MM
Elevii care învaţă la sate vor beneficia de condiţii asemănătoare colegilor de la oraş. FOTO: MM

Prin acest proiect se urmăreşte creşterea gradului de acces la internet de la 9,8% la 30% şi crearea de laboratoare performante de informatică.

Programul va fi realizat în aproximativ şase luni, iar investiţia se ridică la 200.000 de euro. „Elevii din mediul rural vâlcean merită să se bucure de aceleaşi condiţii ca şi cei de la oraş. Prin programul «Internet în şcoala ta», dorim să introducem internetul în majoritatea unităţilor de învăţământ de la sate”, a declarat Gabriela Ene, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vâlcea.
În aceste zile, fiecare director de unitate şcolară trebuie să aleagă o cameră adecvată în care se vor monta cablurile destinate internetului. „Fiecare director trebuie să  aleagă locaţia potrivită pentru demararea proiectului. Ulterior, internetul va putea fi folosit de toţi membrii comunităţii respective”, a adăugat Gabriela Ene.

Calculatoare uzate pentru elevii de la sate

În judeţul Vâlcea au fost alese 30 de localităţi care vor beneficia de acest program guvernamental. „Sunt şi câte două şcoli din aceeaşi localitate, şcoli situate la distanţe foarte mari una de cealaltă. Am ales unităţile de învăţământ unde nu a fost niciodată internet şi unde chiar şi operatorii de telefonie mobilă au un semnal foarte slab”, a adăugat inspectorul general Gabriela Ene. În prezent, fiecare şcoală din judeţul Vâlcea are cel puţin un calculator în dotare, iar acolo unde va fi nevoie se va suplimenta numărul acestora.
„Pentru ca elevii să poată beneficia de condiţii cât mai bune de studiu vom mai aduce calculatoare în acele şcoli unde sunt mai puţine. Noi avem un parteneriat cu o universitate din Bucureşti care ne trimite calculatoare pe care ei nu le mai folosesc”, a adăugat Gabriela Ene.

Internet gratuit pe termen nelimitat

10% dintre şcolile din mediul rural vâlcean nu au internet. Unităţile de învăţământ sunt dotate cu calculatoare, dar nu au beneficiat niciodată de internet din cauza lipsei de fonduri. De la începutul lui 2010, majoritatea elevilor din localităţile vâlcene vor avea acces gratuit la internet pe termen nelimitat.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite