Undă verde pentru Aqua Parcul "Mirajul Oltului" din staţiunea Călimăneşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ilie Amuzan (stânga) primarul din Călimăneşti şi Ion Cîlea, preşedintele CJ Vâlcea
Ilie Amuzan (stânga) primarul din Călimăneşti şi Ion Cîlea, preşedintele CJ Vâlcea

Proiectul ar trebui să devină un punct de atracţie pentru turiştii din străinătate Se vor investi aproape 35 de milioane de lei în infrastructura turistică a Călimăneştiului. Staţiunea va avea Parc Acvatic şi zone speciale se sport şi agrement.

S-a lansat cel mai nou program de finanţare pe bani europeni pentru staţiunea Călimăneşti- Căciulata. Oraşul din nordul judeţului va benficia de o finanţare de 11 milioane de lei din Fondul European pentru Dezvoltare Regională, restul fiind acoperit de către resurse de la bugetul judeţului. Potrivit lui Ion Cîlea, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, proiectul ce a fost lansat marţi este unul economic, generator de venituri, deoarece, la finalizarea lui, numărul turiştilor în staţiune va creşte. „Prin intermediul acestei finanţări vom construi la Călimăneşti un Parc Acvatic şi un centru de relaxare, iar în cartierul Jiblea se va construi un parc de agrement şi de sport", explică preşedintele de Consiliu Judeţean. El mai spune că întreg proiectul este în grafic şi că în această perioadă se organizează licitaţiile pentru desemnarea constructorilor. „La ora actuală, în staţiunea Călimăneşti - Căciulata există 6000 de locuri de cazare, dar numărul acestora ar putea fi mărit datorită acestor noi investiţii. Dorim să aducem cît mai mulţi turişti în staţiune, să o transformăm într-un punct de atracţie naţional", spune preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea.


Atracţie pentru turişti


Ilie Amuzan, primarul din Călimăneşti explică pentru Adevărul noutăţile pe care proiectul „Mirajul Oltului" le aduce în oraşul-staţiune. „Parcul Acvatic şi centrul de relaxare va avea piscine exterioară pentru copii şi adulţi cu apă termală, tobogan de apă şi vestiare publice. În interior va exista o sală de fitness, vestiare cu duşuri şi grup sanitar. În zona cartierului Jiblea se vor construi alei şi drumuri carosabile, o pistă de role şi două terenuri de sport sintetice, casă de bilete, cabină de vestiare şi toalete ecologice. Vom avea debarcader cu ponton pentru agrement şi locuri de joacă pentru copii", explică primarul din Călimăneşti.


Turismul balneo, o oportunitate pentru economie


Preşedintele CJ Ion Cîlea susţine că pentru judeţul Vâlcea modernizarea staţiunilor balneare reprezintă o şansă acordată creşterii economice. „Investim în modernizarea parcurilor şi infrastructurii balneare din judeţ. La Băile Olăneşti deja se remarcă o diferenţă după ce s-a modernizat parcul din centrul staţiunii. Se lucrează şi la Băile Govora pentru a transforma această staţiune în o atracţie turistică. Se folosesc fonduri europene şi fonduri de la bugetul judeţului", explică Ion Cîlea. Investiţii în domeniul turismului se mai fac şi în Voineasa, unde se lucrează la amenajarea unei pârtii de schii. „Şi la Călimăneşti avem în derulare o investiţie în parteneriat public privat legată de atragerea turiştilor. Au început lucrările la instalaţia de telecabină ce va urca de la mânăstirea Turnu la mănăstirea Stănişoara şi de acolo spre vârful Cozia", explică primarul Ilie Amuzan.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite