Râmnicu Vâlcea: Un milion de lei pentru străzi şi licee

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rectificarea bugetară acordă bani înclusiv liceului Henri Coandă. Primăria a decis să repare unele străzi stricate de introducerea canalizării dar şi să acorde fonduri pentru modernizarea unor unităţi de învăţământ.

Strada Ştirbei Vodă, care face legătura între Râmnicu Vâlcea şi staţiunea Olăneşti va fi reparată de la un capăt la altul, susţin autorităţile locale. Primăria a rectificat recent lista de investiţii şi bugetul alocat acestora, în sensul în care acordă peste un milion de lei pentru reparaţia unor străzi importante dar şi pentru unităţi de învăţământ ce nu au mai primit până acum bani în plus din partea bugetului local. Strada Ştirbei Vodă este însă în topul listei de priorităţi, edilii afirmând că aceasta are nevoie de reparaţii după ce anul trecut a fost introdusă canalizarea în zonă. „Banii se vor mai distribui şi către lucrări de lărgire a pietonalului pe Calea Lui Traian dar şi pentru reabilitări la podul de peste râul Olt", spune Alexadru Ghibirdic, directorul Direcţiei Economice a Primăriei.


Bani pentru Henri Coandă


Rectificarea bugetară a adus bani şi pentru unele din puţinele licee care nu au primit fonduri în plus în ultimii ani. La Grupul Şcolar Henri Coandă vor fi distibuiţi 60.500 de lei, bani ce vor intra în lucrări de reabilitare şi modernizare de care clădirea şi clasele liceului au nevoie. Direcţia Economică a mai suplimentat şi fondurile pentru amenajarea şi modernizarea Grădinii Zoologice din Ostroveni, ce va primii puţin peste 100.000 de lei din bugetul local. O sumă echivalentă se va investi şi în Baza de Agrement din aceeaşi zonă, banii fiind cheltuiţi, potrivit edililor, cu lucrări de reabiliatare, mai ales că a început şi sezonul în care această bază este utilizată. Sume din bugetul local au fost alocate şi pentru Centrul Rezidenţial pentru Persoane de Vârsta a III-a. Aici cei 114.000 de lei vor fi folosiţi pentru finalizarea lucrărilor, centrul urmând a fi dat în folosinţă în această vară sub administrarea Episcopiei Râmnicului.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite