Râmnicu Vâlcea: Un milion de euro pentru Şcoala Generală „Tudor Vladimirescu” din Drăgăşani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unitatea din Drăgăşani va beneficia de un proiect finanţat de către Uniunea Europeană. Contractul a fost semnat ieri, iar banii vor fi folosişi oentru modernizarea corpului vechi al unităţii de învăţâmânt şi dotarea cu aparatură ultramodernă.

Finanţarea a fost parafată ieri la primăria din Drăgăşani de către reprezentanţii comunităţii locale şi directorul Agenţiei pentru Dezvolare Regională Sud Vest (ADR - SV) Oltenia - Marilena Bogheanu. Denumit „Tradiţie şi modernizare la şcoala Tudor Vladimirescu" proiectul îşi propune modernizarea corpului de clădire construit în anii 20 şi aducerea acestuia la standarde moderne. „Valoarea finanţării este de 4,34 milioane de lei, peste un milion de euro din care 3,4 milioane reprezinţă contribuţia nerambursabilă oferită în cadrul Programului Operaţional Regional (POR)", explică Simona Covrescu, reprezentantul ADR-SV Oltenia. Potrivit documentului semnat, următoarele proceduri vor consta în organizarea licitaţiei pentru lucrări şi dechiderea şantierului. „Se va lucra în principal la corpul de clădire construit în anii 20, va fi adus la standarde de azi şi sălile de clasă vor fi dotate cu tehnică didactică de ultimă generaţie", explică Cristian Nedelcu, primarul din Drăgăşani.


O şcoală cu tradiţie
Şcoala Generală Tudor Vladimirescu din Drăgăşani este una din cele mai vechi lăcaşuri de învăţământ din oraşul viilor. A fost infiinţat la începutul secolului XX, iar în anii 20 a primit şi propriul sediu. În momentul de faţă, şcoala are un număr de 1600 de elevi şi 84 de cadre didactice. „Avem foarte mulţi elevi olimpici, iar profesorii noştri sunt implicaţi în programe de formare profesională cu parteneri din străinătate", spune Gheorghe Vieru, directorul şcolii drăgăşenene. Modernizarea şcolii ar trebui să înceapă, dacă totul merge conform planului în vara acestui an.


Proiecte de milioane la Drăgăşani
Potrivit oficialilor de la ADR SV, municipiul Drăgăşani ar trebui să beneficieze de 6,2 milioane de euro doar prin intermediul Planului Integrat de Dezvoltare Urbană. Ar trebui finanţate din bani europeni modernizarea spaţiilor publice, dezvoltarea iluminatului public sau reabilitarea Muzeului Viei şi Vinului, monument Istoric din Drăgăşani.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite