Trei tabere şcolare, în administrarea Consiliilor Locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

CEDARE. Din lipsă de fonduri, trei tabere din Vâlcea vor trece din administrearea Direcţiei de Sport în cea a consiliilor local.

Consiliile Locale din Brezoi, Călimăneşti şi Ocnele Mari iau în administrare taberele şcolare de la Arutela, Lotru şi Ocniţa, pentru care Direcţia de Tineret şi Sport Vâlcea nu are bani de reabilitare.Direcţia Judeţeană de Tineret şi Sport (DJTS) Vâlcea rămâne fără trei din cele nouă baze sportive care i-au aparţinut până nu de mult. Au fost predate către administraţiile publice locale tabăra de la Lotru-Brezoi, cea din Ocniţa şi Centrul Arutela pentru că DJTS nu a avut bani pentru reabilitarea acestora. Din cauza lipsei de fonduri în aceste tabere nu au mai fost făcute lucrări de întreţinere şi modernizare de foarte multă vreme. În acest moment, centrele sunt nefuncţionale. Directorul Direcţiei de Tineret şi Sport Vâlcea, Paul Dinu, spune că nu au fost bani nici pentru modernizarea respectivelor tabere, dar nici pentru angajarea personalului de specialitate care să se ocupe de centrele de agrement. „Am făcut adresa către Consiliul Local de la Brezoi pentru tabăra de la Lotru, la Consiliul Local de la Ocnele Mari pentru cea de la Ocniţa şi la Consiliul Local de la Călimăneşti pentru Arutela", a declarat Paul Dinu. Cei de la Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Vâlcea ar fi dorit să poată admistra cele trei tabere de la Ocniţa, Brezoi şi Călimăneşti însă din cauza legislaţiei acest lucru nu a fost posibil. „Cel mai mult ar fi avut de câştigat copiii. Sunt foarte mulţi cu rezulatate deosebite la învăţătură, dar care au posibilităţi materiale reduse. Pentru ei, câteva zile de relaxare în tabara ar fi fost binevenite. Este însă o problemă de legislaţie, deoarece sunt obiective de interes public şi trebuia găsită o altă alternativă", a precizat Gabriela Ene, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vâlcea.


Taberele vâlcene, ocupate peste 50%


În prezent, gradul de ocupare în taberele vâlcene este trecut de 50%. Astfel în tabăra de la Cozia, gradul de ocupare este de 62%, la Căciulata, de 50% şi la Brădişor, de 56%. „Am făcut investiţii în ceste tabere astfel încât cei care vin în judeţul nostru să se poată bucura de condiţii bune de cazare", completează Paul Dinu. În această perioadă, taberele de la Cozia, Căciulata şi Brădişor vor fi monitorizate de inspectorii sanitari de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vâlcea. „Aceste tabere arată foarte bine, nu sunt probleme la calitatea apei. Am făcut verificări acolo şi apa este excelentă, condiţiile de cazare sunt bune. Oricum vom monitoriza aceste centre pe toată perioada vacanţei de vară", a declarat Maria Murăruş directorul DSP Vâlcea. În şedinţa ordinară a Colegiului Prefectural, desfăşurată zilele trecute, s-a discutat rezultatele acţiunilor de monitorizare a taberelor şcolare din judeţul Vâlcea în perioada verii, privitor la gradul de încărcare, condiţii de cazare şi masă.


Monitorizare în tabere


S-a luat astfel hotărârea ca Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Vâlcea să raporteze Instituţiei Prefectului Vâlcea lunar activitatea desfăşurată în taberele şcolare şi orice eveniment sau problemă legată de condiţiile de cazare, masă şi siguranţă a tinerilor. Direcţia de Sănătate Publică şi Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Vâlcea vor verifica, periodic modul în care sunt asigurate condiţiile de cazare şi masă în taberele şcolare din judeţ şi vor informa Instituţia Prefectului Vâlcea.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite