Râmnicu Vâlcea: Tranzacţia anului: Hotelul Alutus vândut pe 2,5 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lichidatorul de la Focşani a reuşit să vândă hotelul din centrul oraşului la a 21-a licitaţie. Afacerista Maria Tudor a cumpărat hotelul pentru 2,5 milioane de euro prin intermediul societăţii Uzina Mecanică. Fostul proprietar spune că vânzarea este ilegală.

Tranzacţia a avut loc săptămâna trecută urmând ca mâine dimineaţă această să fie pusă în practică prin preluarea Hotelului Alutus de către reprezentanţii Uzinei Mecanice din Râmnicu Vâlcea, unde acţionar majoritar este afacerista Maria Tudor. Potrivit documentelor oficiale ale lichidatorului Cascount IUPRL din Focşaniu, valoarea de achiziţie a imobilului a fost de 2,5 milioane de euro din care, peste 75% au reprezentat creanţele pe care statul le avea de recuperat de la firma care administra Hotelul. Reprezentanţii Uzinei Mecanice s-au ferit să ofere detalii în mod oficial despre proaspăta achiziţie. Cu toate acestea, surse din interiorul firmei confirmă achiziţia şi arată că hotelul va fi reabilitat şi va redeveni emblema oraşului, activitatea turistică din municipiu urmând a se regrupa în jurul acestei unităţi de cazare.


„Valoarea lui e mai mare de 2,5 milioane de euro"


Hotelul a intrat în proprietatea omului de afaceri Nicolae Minea în 1990, iar acum doi ani statul a scos imobilul la licitaţie deoarece firma lui Minea acumulase datorii imense la buget. Între timp, investiţiile în infrastructura de cazare au fost minime. Omul de afaceri vâlcean susţine însă că întreaga vânzare încalcă legea, iar valoarea la care s-a înstrăinat este una derizorie. „Bunul licitat nici măcar nu mai aparţinea societăţii Batroscom (firmă patronată de Minea). El aparţinea firmei Ralucom, care l-a cumparat de la Batroscom de în momentul în care am intrat în insolvenţă", explică Minea. Ralucom însă este una din firmele unui grup de societăţi patronat tot de Nicolae Minea. Minea mai susţine că preţul la care s-a vândut acest hotel este unul mult prea mic. „Valoarea hotelului Alutus este de cel puţin opt milioane de euro", afirmă omul de afaceri din Vâlcea.


Primăria a „pierdut trenul" din lipsă de fonduri


De achiziţia Hotelului Alutus a fost interesată şi primăria din Râmnicu Vâlcea. Edilii ar fi dorit ca hotelul să fie transformat într-un centrul administrativ care să reunească toate direcţiile primăriei într-un singur loc. Lipsa de fonduri i-a împiedicat însă să participe la licitaţiile organizate de lichidatorul desemnat de instanţă. Hotelul are 60 de camere şi 15 apartamente şi a fost contruit în anii 70 în centrul civic al oraşului. Înainte de 1989 a aparţinut statului fiind administrat de Oficiul Judeţean al Turismului.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite