Râmnicu Vâlcea: Traficul greu deviat din centru cu şase miloane de RON

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Costurile constuirii unei noi artere de circulaţie şi a unui pod vor fi suportate din fonduri europenePrimăria din Râmnicu Vâlcea a depus la Agenţia de Dezvoltare Regională Sud Vest Craiova proiectul final şi aşteaptă rezultatul evaluării.

Dacă intenţiile primăriei din Râmnicu Vâlcea vor prinde contur locuitorii vor scăpa de aglomeraţia şi traficul greu din centrul oraşului şi vor avea în plus un al treilea pod peste râul Olăneşti. Edilii au depus la ADR - SV Craiova proiectul de finanţare în forma sa finală pentru construirea unei artere de legătură între strada Morilor şi strada Ştibei Vodă, inclusiv a unui pod peste râul Olăneşti. „Acest proiect se impune deoarece prin zona centrală trec în acest moment camioane cu destinaţia staţiunea Olăneşti. Este singura rută, iar acest lucru crează frecvent blocaje în trafic", explică primarul Romeo Rădulescu. El mai spune că investiţia totală în acest proiect este de 4.854.000 de lei, din care 3,89 de milioane vor fi acoperite din fonduri de la Uniunea Europeană, urmând ca bugetul municipalităţii să acopere o cofinanţare în valoare de 77.000 de lei, diferenţa până la suma totală fiind TVA-ul ce se compensează de la bugetul de stat.


„Scăpăm de zgomot"


Cu calculele făcute autorităţile speră ca anul acesta să şi înceapă construcţia, mai ales că întreg proiectul a fost supus dezbaterii publice, iar râmnicenii au fost de acord cu devierea de trafic greu. „Dacă se va muta circulaţia pe o nouă arteră ar fi un lucru foarte bun. Trec zilnic sute de camioane, autocare, autobuze cu destinanţia Băile Olăneşti, iar zgomotul este infernal. În ultimii ani, parcă a devenit mai mare zgomotul şi traficul", se plânge Tudor Ionescu, un râmnicean ce locuieşte pe Splaiul Independenţei, strada pe care trece traficul greu spre Olăneşti şi comunele învecinate râmnicului. În afara arterei de comunicaţie proiectul prevede şi constuirea unui pod peste râul Olăneşti în dinspre strada Morilor către Strada Ştirbei Vodă. Edilii spun că acesta se va ridica în locul punţii pietonale existente în prezent în acea zonă.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite