Râmnicu Vâlcea: Traficul din Ostroveni, deviat prin spatele blocurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locatarii se plâng de zgomotul infernal şi de circulaţia ce a devenit haotică. Claxoane, motoare încinse şi nervi întinşi la maxim: imaginea ce o oferă în fiecare dimineaţă cartierul Ostroveni din Râmnicu Vâlcea.

Lucrările începute recent pe principalele străzi din cartier au dat peste cap circulaţia şi aşa strangulată de străzile mici din zonă. Închiderea mai multor artere de comunicaţie prin cartier a deschis haosul în circulaţie, în condiţiile în care în Ostroveni locuiesc mai mult de jumătate din râmniceni. „Este un haos total. Dimineaţa te trezeşti cu strada închisă şi nu mai ştii pe unde să ieşi. Se lucrează într-una, utilajele sunt peste tot, iar singura soluţie este să ocoleşti prin spatele blocurilor, prin parcări şi aşa mai departe", spune Ionel Podaru, unul din locuitorii blocului B14 de pe strada Mihai Eminescu din Ostroveni. La fel ca şi vecinii săi omul spune că, pentru a ajunge la serviciu trebuie să ocolească foarte mult prin spatele blocurilor şi să piardă foarte mult timp la intersecţii. „Ieri au început să spargă strada Mihai Eminescu, astăzi am văzut că au închis pasajul Bogdan Amarul. O să fie un adevărat calvar", mai spune omul. Locatarii din cartier sunt nemulţumiţi de faptul că mare parte din trafic este dirijat prin spatele blocurilor şi acest lucru produce un zgomot infernal. „De câteva zile maşinile trec prin parcarea blocului, de la prima oră a dimineţii fiind un adevărat dute-vino. Sper să se termine cât mai repede lucrările", spune Margareta Butoi, locatara Blocului B16.


Ţevi neschimbate din anii 70

În acest moment, în cartier selucrează la schimbarea sistemului de alimentare cu apă şi a celui de canalizare, prin intermediul unui program ISPA. Potrivit autorităţilor muncitorii lucrează etapizat pentru a nu încurca şi mai mult circulaţia. În acest moment s-a închis strada Mihai Eminescu, una din cele mai importante artere de comunicaţie din cartier, iar banda din stânga a stăzii Tineretului, în zona complexului Hermes a fost de asemenea închisă, se arată într-o informare oficială a primăriei. Muncitorii au de înlocuit sute de metri de ţevi de apă şi tot atâtea conducte de canalizare ce, potrivit experţilor primăriei, în cartierul Ostroveni nu au mai fost schimbate de la construcţia blocurilor în perioada comunistă, în anii 70.


 29 de milioane de euro pentru sistemul de alimentare de apă şi canal


În total, pentru reabilitatea sistemului de apă şi canal se vor investi 29 de milioane de euro. Uniunea Europeană, prin intermediul unui programul ISPA susţine acest program cu o asistenţă financiară nerambursabilă în valoare de 21.750.000 de euro. Primăria a trebuit să se împrumute la Banca Europeană de investiţii alte 7,2 milioane de euro drept cofinanţare pentru realizarea acestui proiect. Din banii primiţi a început şi construcţia la o staţie de epurare ultramodernă. De la inceputul proiectului, în 2008 şi până în prezent s-au înlocuit aproximativ 14 kilometri de reţea de apă şi aproape 10 kilometri de reţea de conducte de canalizare.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite