Râmnicu Vâlcea: Traficul rutier din oraş e dat peste cap de lucrările de pe Calea lui Traian

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Râmnicu Vâlcea: Traficul rutier din oraş e dat peste cap de lucrările de pe Calea lui Traian
Râmnicu Vâlcea: Traficul rutier din oraş e dat peste cap de lucrările de pe Calea lui Traian

    Anunţate cu ceva vreme înainte, lucrările ce au cuprins Calea lui Traian dau mari bătăi de cap şoferilor, poliţiştilor de la rutieră dar şi pietonilor.

      Lucrările de pe principala arteră rutieră a municipiului Râmnicu Vâlcea au început simultan în mai multe puncte. Muncitorii firmei ce a câştigat licitaţia au spart trotuare şi au început să taie asfaltul încă de săptămâna trecută atât în zona centrală cât şi în cartierul Nord şi în partea de Sud a Căii lui Traian. Cu toate că, după aprecierile primarului, muncitorii firmei Delta ACM lucrează destul de repede, şoferii se plâng de faptul că întreaga arteră este congestionată de utilaje şi materiale de construcţie. „S-au apucat să lucreze în trei părţi, în unele zone se circulă doar pe o bandă, în Nord chiar s-a ocupat un întreg sens de mers. E destul de greu să faci slalom printre jaloane, excavatoare şi muncitori, mai ales dacă esti toată ziua cu maşina”, ne spune George Bulacu, taximetrist de meserie. Omul afirmă că aşteaptă cu nerăbadare ca lucrările să se termine pentru a putea să îşi conducă nestingherit clienţii.

 Pietonii fac slalom printre stive de pavele


  Nu numai şoferii au de suferit de pe urma lucrărilor intense din Râmnic. Pietonii sunt obligaţi în unele zone să ocolească şanţuri, guri de canal, muncitori ocupaţi ori chiar să schimbe trotuarul. „Pe mine m-a lăsat autobuzul în staţie fix în o stivă de pavele, de era să mă urc cu totul pe ele. Se strică trotuare ce anul trecut au fost asfaltate. Nu înţeleg, e criză şi noi înlocuim dale de anul trecut?”, se întreabă Filofteia Arnăutu din Râmnic. Într-adevăr, trotuarele din zona de Sud a oraşului au fost rase în doar câteva zile de către utilajele celor de la Delta ACM, la fel întâmplându-se şi cu cele din faţa Bisericii Petru şi Pavel din Nord.  Proiectanţii susţin că acestea vor fi refăcute după ce toate liniile de telefon, cablu şi curent electric vor fi montante în subteran.


 Investiţie de peste 7,91 de milioane de euro


   Pietonii, taximetrişii, dar şi ceilalţi şoferi mai au de aşteptat până când tot şantierul de pe Calea lui Traian va fi terminat. Mai exact doi ani, începând cu luna aceasta, potrivit proiectului de reabiltare a arterei de circulaţie. Oficialii din cadrul Primăriei Râmnicului afirmă că lucrările din aceste săptămâni sunt doar vârful icebergului dintr-o investiţie ce depăşeşte în total 7,91 de milioane de euro. „Banii vin din o finanţare externă primită prin intermediul Planului Integrat de Dezvoltare Urbană în valoare toatală de aproape 30 de milioane de euro. Se doreşte reabilitarea totală a străzii Calea Lui Traian de la intrarea din zona nord până în sud la ieşire”, spune primarul Mircia Gutău.  

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite