Tinerii stau la coadă ca să cumpere „vise”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ciuda eforturilor făcute de comisarii Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Vâlcea, magazinele de etnobotanice îşi continuă activitatea.

Deşi în urmă cu câteva zile, cele două magazine din Râmnicu Vâlcea care comercializau produse etnobotanice au fost închise în urma unui control efectuat de comisarii din cadrul Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului, acestea continuă să vândă în continuare. Minunea nu a durat prea mult, iar patronii celor două magazine au găsit noi modalităţi de a-şi continua afacerea. „Astfel, unul din cele două magazine a contestat în instanţă procesul verbal efectuat de comisarii OJPC. Timp de 15 zile trebuie să aşteptăm decizia instanţei şi abia apoi să luăm o măsură legală", a precizat Laura Dinţoi, comisar şef în cadrul Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (OJPC)Vâlcea. Celălalt magazin în care se vând subsanţe etnobotanice situat în apropierea Teatrului Anton Pann, şi-a reluat şi el activitatea la numai câteva zile după ce fusese închis. „Patronul şi-a deschis o nouă firmă cu acelaşi obiect de activitate. Astfel magazinul «Legal Shop» s-a transformat în «Get Hight» şi continuă să vândă produse etnobotanice", completează Laura Dinţoi.


Controlate la „sânge” în ultimele luni

Comisarii de la OJPC Vâlcea au constat că, deşi i-au amendat lunar pentru nerespectarea legislaţiei în vigoare, patronii celor două magazine refuză în continuare să intre în legalitate. „În ultimele şase luni s-au efectuat periodic controale la aceste magazine. Din ordinul prefectului s-a stabilit o acţiune mixtă de control, la care au participat reprezentanţi de la mai multe instituţii, printre care a fost solicitată şi instituţia noastră. În decursul celor şase luni s-au aplicat mai multe amenzi de către instituţia noastră, iar legislaţia prevede că, în momentul în care un operator economic are abateri repetate în decurs de şase luni, se poate aplica sancţiunea contravenţională de închidere temporară a unităţii între şase şi 12 luni. Noi am dat decizie de închidere a acestor magazine pe o perioadă de 12 luni", completează Laura Dinţoi. De altfel, sancţiunea aplicată de Protecţia Consumatorilor a fost legată de nerespectarea de aceşti patroni a legislaţiei privind informarea consumatorilor cu privire la conţinutul produselor puse în vânzare. „Nu aveau menţionate pe etichetă toate elementele de identificare, iar consumatorii nu puteau practic să beneficieze de toate informaţiile referitoare la produsele respective, deci abaterile constatate pe parcursul acestor şase luni de verificări au fost abateri de informare", a mai precizat Laura Dinţoi, comisarul şef la Protecţia Consumatorului Vâlcea.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite