Râmnicu Vâlcea: FOTO: Aglomeraţie şi zgomot/ Oraşul se transformă din nou în mega-şantier

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe Calea lui Traian s-a reluat asfaltarea, o parte din centru este ocupat de construcţia unui nou pod, iar borduriada a revenit în forţă. Râmnicenii vor avea de suportat încă o vară zgomotoasă şi aglomerată

Odată cu sosirea timpului bun râmnicenii s-au trezit în praf, zgomot şi aglomeraţie. Dacă majoritatea locatarilor din zona centrală credeau că au scăpat de şantierele de sub balcoane s-au înşelat. Recent au început lucrările de asfaltare a zonei de sud a Căii lui Traian. Edilii susţin că partea cuprinsă între Podul Vinerii Mari şi Colegiul Economic nu a putut fi asflatată anul trecut din cauza vremii nefavorabile. Acum proiectul în valoare de 17, 3 milioane de lei merge mai departe, acesta incluzând şi pavarea trotuarelor din zona centrală cu pavele din granit. În acelaşi timp a început şi construcţia unui nou sens giratoriu, la intersecţia străzilor Calea lui Traian cu Dacia.

image

Asfaltare pe Nicolae Titulescu

Potrivit autorităţilor locale această lucrare face parte din proiectul reabilitării principalei artere din oraş. „Urmează un alt sens girtatoriu la intersecţia cu strada Mihai Eminescu, în faţa sediului IPJ. Şi acela va fi realizat în următoarea perioadă. În total vor fi şase sensuri giratorii pe Calea lui Traian care vor ajuta la decongestionarea traficului", explică primarul Romeo Rădulescu

image

Calea lui Traian, ciuruită de lucrări

Lucrări de 1,5 milioane la sistemul alimentare cu apă


Şi pentru că un şantier nu vine niciodată singur, edilii promit că în această vară se va lucra şi la reţelele de alimentare cu apă ce trec pe sub Calea lui Traian. Viceprimarul Cosmin Constantinescu, edilul care se ocupă de acest proiect susţine însă că firmele câştigătoare ale licitaţiei vor folosi un sistem de lucru care nu va deranja traficul.

image

Trotuarele sunt blocate

„Se va lucra prin torcretare, este un sistem nou, iar circulaţia nu va avea de suferit", dă asigurări vicele de la primăria Râmnicului. Calea lui Traian nu este însă singura zonă pe care râmnicenii vor găsi utilaje şi muncitori. În prezent se lucrează pe Nicolae Titulescu la refacerea asfaltului, iar în Ostroveni va începe aceeaşi reabilitare a sistemului de alimentare cu apă.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite