Râmnicu Vâlcea: Taximetriştii, traşi pe dreapta de asigurările costisitoare şi impozitele mărite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clienţii nu se încumetă să mai urce des în taxiuri
Clienţii nu se încumetă să mai urce des în taxiuri

Afacerea, odată bănoasă, a devenit o pacoste pentru cei mai vechi din meserie. Taximetriştii se plâng că au clienţi din ce în ce mai puţini, iar cheltuielile sunt tot mai mari, profitul fiind aproape inexistent.

În această dimineaţă, în staţia de taxi de pe strada Regina Maria maşinile aşteptau în sir zeci de minute după clienţi. Nici măcar vremea geroasă nu i-a făcut pe râmniceni să urce într-un taxi pentru a scurta drumul prin oraş. Adrian Roşianu este taximetrist de 12 ani şi spune că ultimele luni au fost cele mai grele. „De la ora şapte până la nouă şi jumătate am făcut doar patru curse. E foarte greu, iar criza se vede peste tot, dar cel mai mult la noi. Ca anul acesta nu a fost nicicând. În primul rând s-au scumpit asigurările. Pentru Loganul meu am de plătit 400 de lei pe an. Apoi impozitele sunt tot mai mari, iar despre benzină ce să mai zic. Chiar în dimineaţa aceasta s-a scumpit cu 12 bani", spune taximetristul nemulţumit. Omul povesteşte că nici în perioada sărbătorilor situaţia nu a fost mai roz, deoarece clienţii s-au lăsat aşteptaţi. „Acum câţiva ani nu stăteam mai mult de cinci minute în staţia de taxi. Aveam clienţi de nu îi puteam duce. Eu sunt de părere că tarifele nu sunt atât de mari, dar problema e că oamenii nu mai au bani, nu îşi mai permit",explică taximetristul. Pentru o cursă în oraş, tariful standard este de 1,4 lei pe kilometru.


Restanţieri la Fisc


Majoritatea taximetriştilor recunosc că sunt restanţieri atunci când vine vorba de impozite şi taxe. „Nu avem cu ce plăti pentru că nu ne iese mai nimic la sfârşit de lună. Am ajuns să muncim pe 4 milioane pentru că trebuie să plătim restul: benzina, asigurare, rovinietă, reparaţii", ne spune Mihai Ionescu, un alt taximetrist din Râmnicu Vâlcea. Omul afirmă că de doi ani îşi plăteşte cu întârziere impozitele la stat şi că de foarte multe ori aduce banii de acasă pentru a-şi menţine mica afacere pe linia de plutire. În Râmnicu Vâlcea autorităţile locale au emis un număr de 850 de licenţe de taximetrie, iar oficialii spun că cifra nu va mai fi mărită anul acesta.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite