Râmnicu Vâlcea: Tarifele la apă cresc cu picatura

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Operatorul de apă e nevoit să mărească tarifele
Operatorul de apă e nevoit să mărească tarifele

Metrul cub de apă rece va ajunge, din iulie , la tariful de 5,29 de lei. Majorările vor fi aplicate pânâ în 2014 şi fac parte din acordul privind finanţarea investiţiilor în reabilitarea şi extinderea reţelelor de apă şi canal.

Tarifele la apă vor creşte din nou începând de luna viitoare. Aleşii locali au aprobat recent planul de evoluţie al tarifelor la sistemul de apă şi canal în conformitate cu acordul privind finanţarea investiţiilor în reabilitarea şi extinderea reţelelor de apă şi canal. Astfel, potrivit documentului aprobat de către Consiliul Local Municipal, începând cu 1 iulie, preţul plătit pentru metrul cub de apă va creşte de la 4,58 de lei (valoare cu TVA)la 5,29 de lei (cu TVA). Tariful include şi canalizarea. Majorările vor fi introduse treptat, anul acesta având valorile cele mai mari, de 10% în plus pentru apă şi 25% în plus pentru tariful la canalizare. „Măsura vine ca un răspuns la solicitarea Autorităţii de Management POS Mediu de emitere a unei hotărâri de aprobare a planului de evoluţie al tarifelor pentru perioada 2011 - 2014. Doar în acest fel se poate finaliza aplicaţia de finanţare pentru proiectul „Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Vâlcea", explică Maria Fieroiu, directorul Direcţiei Servicii Publice din primăria Râmnicului, cosemnatară a proiectului aprobat.


Apă scumpă pentru un proiect costisitor


Tarifele vor fi majorate şi la anul, însă procentajul va fi mai mic: 5% pentru apă şi 15% pentru canalizare. Preţul total de la 1 iulie 2012, incluzând TVA va fi de 5,76 de lei pe metrul cub. Peste doi ani tarifele vor urca la 6,28 de lei pe metrul cub, urmând ca în vara anului 2014 acestea să ajungă la cota de 6,47 de lei în condiţiile în care cota TVA-ului va râmâne la aceeaşi valoare de 24%. Râmnicu Vâlcea trebuie să facă aceste ajustări de tarife deoarece face parte din Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Apa Vâlcea, iar prin intermediul Consiliului Judeţean acesta derulează un program cu finanţare externă în valoare de aproximativ 100 de milioane de euro.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite