Râmnicu Vâlcea: Strategia culturală a fost lansată în dezbatere publică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Strategia Culturală a Municipiului Râmnicu Vâlcea pentru perioada 2011 - 2013 a fost lansată astăzi în dezbatere publică înainte de a fi supusă aprobării consilierilor.

Documentul inventariază cadrul actual în domeniul cultural şi propune obiective şi soluţii. Strategia poate fi consultată pe site-ul primăriei www.primariavl.ro, iar sugestiile pot fi lăsate pe acelaşi domeniu web.

Potrivit oficialilor din cadrul municipalităţii, la acest moment, la nivelul municipiului Râmnicu este în vigoare Strategia de Dezvoltare Durabilă 2008 - 2013, aprobată în baza Hotărârii Consiliului Local nr. 22/29.01.2009. În cuprinsul acestei strategii, Cultura este definită drept un factor de dezvoltare durabilă, iar în ceea priveşte evoluţia culturii în perioada urmărită sunt urmărite  schimbarea modului de producere a bunurilor şi serviciilor culturale precum şi diversificarea practicilor de consum cultural

În consecinţa acestei strategii de ansamblu, se impune adoptarea unei strategii sectoriale pentru domeniul cultural la nivelul municipiului Râmnicu Vâlcea. Ca urmare, în urma consultării cu operatorii culturali de la nivelul municipiului Râmnicu Vâlcea, precum şi cu instituţiile implicate în exercitarea actului cultural a fost elaborat documentul "Strategia Culturală a Municipiului Râmnicu Vâlcea 2011 - 2013".

Această Strategie Culturală inventariază cadrul actual existent în domeniul cultural la nivelul municipiului Râmnicu Vâlcea, evidenţiază aspectele pozitive şi cele negative din acest domeniu şi propune o serie de obiective strategice, precum şi un plan de măsuri distincte în vederea dezvoltării şi diversificării vieţii culturale locale, precum şi pentru obţinerea unei notorităţi culturale a municipiului

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite