Râmnicu Vâlcea: Nebunul criminal din Stoileşti şi-a dat foc la casă înainte să-şi ucidă mama

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul cu probleme psihice a fost lăsat liber chiar dacă era violent şi piroman.

Citeşte şi
Nebunul criminal din Stoileşti avea de gând să incendieze biserica satului


Vecinii lui Nelu Ciorăscu, povestesc despre bărbatul ce şi-a ucis ieri mama că avea mari probleme cu toată lumea prin sat. "Se certa cu oamenii din senin. Nu era violent, dar ţipa, urla, înjura oamenii pe stradă", ne povesteşte Viorica Urcior, vecina acestuia. Tot ea îşi aduce aminte că în urmă cu dou ani bărbatul şi-a dat foc la casă într-o criză de nebunie. "S-a certat cu mama lui. Era singur la părinţi dar nu s-a înţeles niciodată cu mamă-sa. Ei mai aveau o casă, undeva spre centrul satului. În ziua aceea vecinii l-au auzit cum urlă că o să îi dea foc. Şi chiar aşa a făcut. Câteva zile nu l-a mai văzut nimeni, iar casa s-a făcut scrum. Apoi s-au mutat la capătul satului, într-o căsuţă mai mică", explică Viorica Urcior.

image



Instabil psihic

Chiar dacă  bărbatul dădea semne de instabilitate psihică şi ameninţa aproape zilnic vecinii că le va da foc nimeni nu s-a gândit că o va face. "Acum două săptămâni a spart geamurile bisericii şi ţipa că o să îi dea foc. Părintele dar şi poliţistul ne-au spus că nu au ce îi face. Eu cred că se putea de atunci evita nenorocirea asta cu mama lui, dacă îl luau şi îl duceau la spital", e de părere Valerica Popa, o altă vecină a criminalului.  Ieri, Nelu Ciorăscu şi-a ucis mama cu trei lovituri de sapă după o ceartă aprigă pe care a avut-o cu acesta.

image


Alexandru Tău, principalul martor al procurorilor

Alexandru Tau (55) a vazut întreaga scenă din spatele gardului. „Am auzit galagie la ei în curte si am iesit sa vad ce se întâmpla. De obicei se certau dar de data aceasta era prea mare balamucul. Tot ce am vazut a fost atunci când i-a dat cu sapa în cap. De trei ori a lovit-o si a lasat-o lata”, povesteste îngrozit omul. Dupa ce si-a vazut mama într-o balta de sânge Nelu a fugit cât a vazut cu ochii. Speriat de fapta sa, omul s-a întors în sat dupa câteva ore si s-a predat politistului din comuna.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite