Râmnicu Vâlcea: Vlad Stoiculescu, omul din spatele blogului Krossfire

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Râmnicu Vâlcea: Vlad Stoiculescu, omul din spatele blogului Krossfire
Râmnicu Vâlcea: Vlad Stoiculescu, omul din spatele blogului Krossfire

La numai 22 de ani e unul din cei mai cunoscuţi blogeri vâlceni. Pagina sa de web a urcat vertiginos în topuri, iar însemnările sale au fost premiate la mai multe manifestări de gen.

Vlad Stoiculescu e născut, crescut şi educat în Râmnicu Vâlcea. E mai bine cunoscut ca vocea din spatele blogului krossfire.ro, o pagină web care face carieră prin opiniile şi comentariile postate, dar şi pentru faptul că a urcat rapid în topurile de trafic. Vlad povesteşte cum s-a născut blogul său: „A început acum trei ani la sugestia unei cunoştinţe şi la îndemnurile decanului. La început a fost un spaţiu de defulare, apoi un fel de aparat de promovare, pentru a-l transforma ulterior într-o platformă de dezbatere şi mobilizare”. Tânărul afirmă că denumirea blogului înseamnă schimb rapid de replici , un concept prins de pe vremea când  se contrazicea pe teme politice pe un forum britanic. Anul acesta, Vlad a absolvit facultatea ca şef de promoţie la Publicitate, iar în prezent lucrează la o firmă de publicitate în Bucureşti.

Haiducul cuvintelor

Vlad spune că scrie pe blog despre aproape orice şi că îşi respectă motto-ul adoptat „Haiducul cuvintelor. „Mediul online ne-a permis pentru prima dată să ne facem dreptate singuri sau măcar să arătăm cu degetul  măgăriile «boierimii». Pe măsură ce imaginea online a unor personalităţi începe să fie singura ce contează, o observaţie bine argumendată poate fi echivalentul unei salve de pistol”, afirmă creatorul Krossfire. Vlad povesteşte că, prin intermediul blogului a dezgropat trupe de rock uitate şi s-a contrat în sute de comentarii pe teme religioase. Tot el afirmă că a primit şi încă primeşte o serie de oferte de publicitate online, dar nu percutează la această idee. „Am făcut un scurt test şi am constatat că îmi pleacă o parte din cititori şi vin alţii, interesaţi doar de partea comercială şi deci inutili în dezbateri. Ar mai fi o problemă, aceeea că un conţinut comercial creează aşteptări dar şi obligaţii care nu îţi mai permit să scrii din pură plăcere”, explică Vlad Stoiculescu.

Calitatea scriiturii, magnet pentru cititori


Secretul blogului krossfire este, potrivit autorului său, calitatea scriiturii. „Aceasta este singura care poate determina efecte pe termen lung şi poate menţine o baza de cititori. Păstrând proporţiile, e la fel ca în cazul literaturii de calitate”, explică Vlad. El mai povesteşte că că există diferite teme de dezbatere, inclusiv problemele sociale şi de mediu. „Pentru acestea de cele mai multe ori acţiunile pornesc de pe bloguri.  " Cât despre «trend» a fost şi încă mai este la modă să ai blog şi atât. Să fie... nu e neapărat să aibă şi conţinut”, spune Vlad.


Întrebări şi răspunsuri
Pe ce loc e blogul tău în clasament la ora actuală?
V.S.În Zelist, top creat pe baza comentariilor, reacţiilor şi linkurilor baletez în jurul poziţiei 70 în ultima vreme, din 33220 de bloguri. Maxim am fost pe poziţia 35, însă nu mi-am făcut niciodatăun scop din asta.


Care e cel mai incitant subiect tratat de tine.
V.S.Nu am făcut topuri, dar nici un articol preferat nu am. Cea mai mare satisfacţie a fost cristalizarea unor comunităţi de colecţionari, fani ai unor emisiuni din copilărie, toate apărute în urma unor articole pe blog.
Ce-i place: „Să îmi  vizitez oraşul de unde a plecat, să îmi întâlnesc  vechii prieteni din Râmnicu Vâlcea şi să stau cu ei la o discuţie.
Ce nu-i place: „Să vad incoerenţa unor editorialişti sau articolele cu iz de îndemn la sinucidere din tabliode.”

Profil:

Născut: 3 august 1987 la Râmnicu Vâlcea
Studii: Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, Universitatea Bucureşti
Experienţă : De trei ani blogul său urcă în topuri
Idealuri: Să se întoarcă la beletristică ori să îşi deschidă o afacere în domeniul creaţiei web

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite