Râmnicu Vâlcea: PORTRET/ Simona Ştefănoiu vrea să-i calce pe urme Irinei Loghin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A făcut trei ani de canto şi s-a pregătit intens pentru a scoate pe piaţă un album cu muzică oltenească. Simona este şi o avidă colecţionară de costume populare.

Profil
NĂSCUTĂ. 1 iunie 1991, la Galicea judeţul Vâlcea.
STUDII. Este studenă în primul an la Facultatea Constantin Brâncoveanu din Râmnicu Vâlcea.
IDEALURI. Visul ei este să ajungă o cântăreaţă de muzică populară renumită.


De când se ştie a cântat, iar muzica reprezintă pentru ea un mod de a trăi. „Eram la grădiniţă când mi-am dat seama că îmi place foarte mult să cânt muzică populară. Eram nelipsită de pe scenă şi participam la toate spectacolele şi serbările, iar cei din jurul meu, mă încurajau şi îmi spuneau că am o voce deosebită", îşi aminteşte Simona Ştefănoiu. Pentru că şi-a dorit foarte mult să fructifice acest talent, tânăra a hotărât să meargă la Şcoala de Artă pentru a lua acolo, lecţii de muzică. „Am făcut trei ani de zile canto. În primii doi ani, am studiat alături de doamna Camelia Clavac, iar în anul trei, l-am avut profesor pe Alin Pavelescu", afirmă studenta.


Folclorul oltenesc o reprezintă


Pentru că a crescut în zona Olteniei, Simona a ales să reprezinte şi în cântec, farmecul acestor meleaguri. „Eu cânt numai folclor oltenesc pentru că simt că acesta mă reprezintă", afimă tânăra. Pentru că îşi doreşte foarte mult să îşi facă propria colecţie de costume populare, tânăra apelează la toţi cei care mai au pe acasă, asemenea valori, să o ajute. „Nu am foarte multe costume populare deşi mi-aş dori să deţin. Întotdeauna când ajung pe undeva, pe la ţară, vorbesc cu bătrânele satului pe care le rog să îmi dea câte o ie, şoarţe, fuste sau ce mai păstrează prin casă", completază Simona.

Îşi va lansa propriul album

Tânăra spune că munca ei deatâţia ani de zile a fost încununată recent, prin imprimarea unui album care conţine 13 piese muzicale. „Acest album reprezintă cea mai frumoasă recompensă pe care am primit-o până în prezent. Este un albun reuşit la care am muncit foarte mult pentru ca melodiile să iasă aşa cum mi-am dorit", povesteşte studenta. Simona spune că în perioada următoare, va avea loc şi lansarea albumului pe piaţă. „Pentru ca acest vis al meu să poată fi realizat, m-a ajutat foarte mult maestrul Ion Puia, dirijorul orchestrei Rapsodia Vâlceană căruia îi mulţumesc şi sper să îl am alături şi mai departe în proiectele muzicale care vor urma", completează Simona Ştefănoiu. Pentru că a crescut cu muzica Irinei Loghin, tânăra spune că marea interpretă a devenit modelul său. „O admir pentru vocea sa deosebit de frumoasă şi armonioasă, dar şi pentru ţinuta scenică deosebită şi pentru felul în care a ştiut să se facă îndrăgită de publicul de toate vârstele", mai spune vâlceanca. De-a lungul timpului, Simona a participat la mai multe concursuri, festivaluri şi spectacole folclorice şi întodeauna a făcut o impresie plăcută. „Am cântat şi la petreceri, nunţi sau botezuri pentru că atunci când lumea te solicită înseamnă că ceea ce faci are valoare şi poţi continua să devi din ce în ce mai bun", completează intrepreta.


Întrebări şi răspunsuri


Este greu pentru un tânăr să se facă remarcat în această lume?
Atunci când faci totul din inimă, când pui pasiune în ceea ce realizezi, nimic nu îţi poate sta în cale şi tottul se rezolvă de la sine. Nu spun că ceea ce fac este simplu, dar dacă eşti serios, munceşti şi eşti profesionist desăvârşit, toate merg bine.
De obicei, tinerii ascultă house sau rock, tu cum de ai ales folclorul?
Muzica tradiţională românească este atât de frumoasă încât pentru mine nu a mai existat altceva. Din păcate, sunt mulţi tineri care nu ascultă folclor şi nici măcar nu ştiu prea multe despre obiceiurile tradiţionale, dar este pierderea lor.


Ce-i place
Este o persoană sinceră căreia îi place întotdeauna să spună adevărul celor dragi. Îi place ca în timpul liber să stea alături de familie şi de prieteni.
Ce nu-i place
Nu suportă să fie minţită. Nu îi plac oamenii prefăcuţi şi nici persoanele care o privesc urât. De asemenea, nu-i suportă pe cei care nu sunt punctuali.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite