Râmnicu Vâlcea: Staţiunea Călimăneşti ar putea avea pârtie de schi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Studiul de fezabilitate privind o pârtie de schi şi o telecabină în staţiunea Călimăneşti - Căciulata a fost finalizat. Autorităţile caută acum finanţare şi investitori.

O pârtie de schi şi o telecabină care să lege mănăstirile de la poalele Coziei şi vârful muntelui este visul autorităţilor locale din Călimăneşti. Studiul de fezabilitate pentru acest proiect a fost finalizat, iar acum se caută potenţiali investitori dar şi fonduri pentru o finanţare europeană.

Potrivit edililor din Călimăneşti valoarea totală a acestui proiect s-ar putea ridica la aproximativ 14 milioane de euro. Se doreşte amenajarea unei pârtii de schi pe vârful Cozia dar şi construirea unei telecabine care să facă legătura între Mănăstirea Turnu şi Vârful Cozia cu punct de întoarcere la mănăstirea Stănişoara. Proiectul este realizabil, susţine primarul Ilie Amuzan, care afirmă că în acest moment specialiştii primăriei împreună cu cei ai Consiliului Judeţean Vâlcea lucrează pentru accesarea unor fonduri europene.

Despre ce investitori sunt interesaţi de proiectele administraţiei locale şi cum au de gând autorităţile să transforme straţiunea în o perlă a turismului citiţi mâine în ediţia tipărită a Adevărului de Seară Râmnicu Vâlcea.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite