Sprijin pentru şomerii vâlceni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Caravana Centrului pentru Reintegrare a şomerilor va ajunge la Râmnicu Vâlcea în data de 31 august. 3000 de şomeri din regiunea Sud Vest Oltenia vor primi consiliere profesională şi mediere precum şi informaţii privind formarea profesională.

Asociaţia Şanse Egale pentru Fiecare (ASEF) implementează proiectul „Munca pe primul loc" cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, „Investeşte în oameni!" ASEF a iniţiat în această vară acţiunea de informare „Caravana Centrului de Reintegrare a Şomerilor". „Prin această acţiune se doreşte acordarea sprijinului pentru 3000 de şomeri din regiunile Olteniei. Aceştia vor fi consiliaţi şi ajutaţi să îşi găsească un job", a declarat Tania Levcenco, manager Relaţia cu Comunitatea în cadrul Asociaţiei Şanse Egale pentru Fiecare. Proiectul vizează creşterea participării şomerilor, în special a celor de lungă durată, la programe active de ocupare pentru facilitarea integrării, atragerea şi menţinerea unui număr cât mai mare de persoane pe piaţa muncii, inclusiv din zonele rurale, sprijinirea ocupării formale în regiunile Sud Vest - Oltenia şi Sud - Muntenia. „Centrul de Reintegrare a şomerilor Craiova a fost înfiinţat în luna ianuarie 2011 şi îşi propune să sprijine un număr de 3.000 de şomeri (inclusiv persoane inactive) din regiunea SV Oltenia, prin oferirea de servicii de informare, consiliere profesională şi mediere precum şi de servicii de formare profesională. Practic, să parcurgă, împreună cu persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, drumul de la şomaj la angajare", completează Tania Levcenco.


Caravana străbate Oltenia pentru a-i consilia pe şomeri


Traseul Caravanei a început la Craiova, în perioada 4 - 10 iulie 2011, a urmat apoi Târgu Jiu, iar acum îşi continuă traseul la Râmnicu Vâlcea. „Pe 31 august şi 01 septembrie, Caravana Centrului pentru Reintegrarea şomerilor se va întâlni cu şomerii din judeţul Vâlcea, în zona centrală a municipiului Râmnicu Vâlcea. Parteneri ai acestei acţiunii sunt Primăria Râmnicului şi Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Vâlcea", mai spune Tania Levcenco. Vâlcenii interesaţi de această acţiune vor primi materiale informative cu privire la activitatea Centrului de Reintegrare a şomerilor, iar şomerii ce fac parte din grupul ţintă al proiectului, persoanele inactive, şomeri de lungă durată, şomeri cu vârsta peste 45 de ani şi şomeri tineri, se vor putea înregistra pentru a beneficia de serviciile CRS. Caravana îşi va încheia traseul la începutul lunii septembrie 2011 în judeţul Mehedinti, la Drobeta Turnu-Severin.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite