Râmnicu Vâlcea: Sporuri de jumătate de milion de lei, câştigate în instanţă de poliţiştii comunitari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii comunitari
Poliţiştii comunitari

Primăria Râmnicului are de plătit 575.000 de lei către 104 foşti şi actuali poliţişti locali. Oamenii au reclamat neplata orelor suplimentare, sărbătorilor legale şi weekendurilor. Primăria va face recurs la Curtea de Apel

51 de poliţişti locali şi alţi 53 foşti angajaţi ai Poliţiei Locale din Râmnicu Vâlcea au câştigat în instanţă drepturi salariale în valoare totală de 575.000 de lei. Tribunalul din Vâlcea a emis decizia zilele trecute, după un proces care a durat aproape trei ani. Potrivit dosarului 2630/90/2009, pubicat pe site-ul Tribunalului Vâlcea, acţiunea în instanţă a început în anul 2009, când sindicatul poliţiştilor comunitari au constatat că primăria nu acorda unele sporuri specificate în contractul de muncă. Angajaţii de la poliţia comunitară au cerut în instanţă plata sâmbetelor şi duminicilor lucrate, orele suplimentare şi sărbătorile legale. Instanţa de la Vâlcea a decis că agenţii comunitari au dreptate, iar în acest moment, chiar dacă unii nu mai sunt angajaţi ai primăriei după ultimele restrucuturări, toţi cei care au iniţiat acţiunea îşi vor primii banii. Până în iunie anul trecut poliţiştii comunitari au fost reprezentaţi în instanţă de către liderii de sindicat dar după disponibilizări au fost nevoiţi să angajeze un avocat. Potrivit expertizei ce a stat la baza dosarului de la Tribunal fiecare poliţist comunitar sau fost angajat va primii sume cuprinse între 2500 şi 7000 de lei, iar banii vor trebui plătiţi, începând din anul 2012 în trei tranşe, indexate cu indicele inflaţiei în fiecare an, asta în cazul în care decizia va deveni definitivă.


Recurs la Curtea de Apel


Oficialii primăriei spun că decizia nu este nicidecum definitivă. Aceasta va fi atacată la Curtea de Apel de la Piteşti, care este şi ultima instanţă ce va decide asupra acestei probleme. Decizia definitivă ar trebui să fie dată în toamna acestui an. Poliţiştii comunitari au mai câştigat în 2009 două procese cu primăria în care cereau ajutoare de înmormântare stipulate în contractele de muncă.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite