Râmnicu Vâlcea: Primăria vrea să preia Sala Sporturilor şi Arenele Traian

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Râmnicu Vâlcea: Primăria vrea să preia Sala Sporturilor şi Arenele Traian
Râmnicu Vâlcea: Primăria vrea să preia Sala Sporturilor şi Arenele Traian

Sume importante urmează să se investească în cădirea şi trenul de sport alăturate. Trecera Salii şi Arenelor Traian în proprietatea consiliului local se poate face numai cu o Hotărâre de Guvern pe care primarul spune că o va obţine în cel mai scurt timp.

Consilierii Locali din Râmnicu Vâlcea au aprobat zilele acestea o hotârâre prin care se solicită trecerea în proprietatea şi administrarea primăriei a Sălii Sporturilor şi a Arenelor Traian din municipiu. În acest moment proprietatea asupra celor două imobile o are Ministerul Tineretului şi Sportului prin Direcţia Judeţeană de Sport. Municipalitatea doreşte transferul de proprietate prin intermediul unei Hotărâri de Guvern ce urmează să fie promovată în perioada următoare. Surse din cadrul primăriei afirmă că Hotărârea  are mari şanse de a fi aprobată într-o viitoare şedinţă de Guvern deoarece astfel de iniţiative au fost sprijinite şi în alte oraşe din ţară. Aceleşi surse arată că în cazul în care imobilele vor trece în domeniul public al municipiului, acestea vor fi prinse pe lista de investiţii a anului viitor.
 
Arenele Traian sunt impracticabile

Potrivit raportului întocmit de către primărie sumele investite de cele două obiective sportive au fost minime de-a lungul timpului, Ministerul Tineretului şi Sportului lăsând practic în paragină arenele Traian. În acest moment, terenul de sport dotat cu tribune nu mai este folosit deoarece nu au mai fost investite sume în menţinerea lui la standarde minime pentru competiţii. Cei de la Direcţia Judeţeană de Sport spun că nu au mai fost alocaţi bani de ani buni, iar anul acesta nici nu se aşteptau să primească ceva, mai ales în condiţiile crizei financiare. Sala Sporturilor a fost dată în folosinţă în anul 1975, iar baza sportivă cunoscută drept Arenele Traian în anul 1983. Raportul primăriei arată că, din cauza lipsei unor investiţii serioase, cele două obiective s-au deteriorat vizibil, iar trecerea în domeniul public al municipiului ar însemna şi o readucere la gloria de odinioară a complexului sportiv.

Complexul Zăvoi, argument pentru preluarea Sălii Sportului

Primarul Mircia Gutău afirmă că cel mai convingător exemplu de reabilitare a unor obiective sportive trecute recent în domeniul public al municipiului este complexul 1 Mai Zăvoi. „În 2005 am preluat stadionul care era într-o condiţie deplorabilă. De-a lungul timpului şi cu investiţii susţinute am reuşit să îl tranformăm într-un stadion la standarde, unde pot juca echipe de renume”, afirmă primarul. Edilii susţin că bani pentru modernizarea Sălii Sporturilor ar fi fost, însă nu a existat un temei legal prin care să se poată acorda sume importante, în condiţiile în care complexul sportiv nu aparţine primăriei. Singurele investiţii ale primăriei au putut fi acordate prin intermediul unor sponsorizări acordate echipei de handbal feminin Oltchim.

Casetă: Sala Sporturilor din Râmnicu Vâlcea este renumită pentru echipa de handbal feminin Oltchim Râmnicu Vâlcea, ce îşi desfăşoară aici toate meciurile pe teren propriu. Cu o capacitate de 1800 de locuriÎn anul 2007 aceasta a fost gazda meciurilor naţionalei de handbal feminin dar şi a finalei Cupa Cupelor.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite