Silviu Bănescu se împarte între şevalet şi tastatură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

E atras de pictură, informatică, dar şi muzică. Cu toate că, pictura nu prea are nimic în comun cu informatica şi matematica, Silviu le îmbină cu succes.

profil


NĂSCUT - 23 august 1997, la Râmnicu Vâlcea.


STUDII - Elev în clasa a VII-a la Liceul de Artă din Râmnicu Vâlcea.


IDEAL - Vrea să se facă arhitect.

  Silviu Bănescu a fost atras de mic de pictură. „Culorile m-au atras încă de la grădiniţă. Eram foarte fericit când aveam oră de desen. Îmi plăcea să colorez şi să pictez cu acoarele. De fiecare dată eram şi eu plin de culori, din cap până în picioare, pe lângă lucrarea pe care o realizam", povesteşte elevul. La Liceul de Artă din Râmnicu Vâlcea Silviu Bănescu face pictură cu profesoara Cristina Cercelaru. „Îmi place să fac planşe şi în creion, diferite obiecte, cu umbre. Mă atrage şi pictura pe sticlă, pânză, în ulei, dar şi pictura abstractă", povesteşte Silviu. Elevul a participat la numeroase concursuri de pictură şi a obţinut mai multe premii, locul I, la Drăgăşani la „Pandurii lui Tudor" şi locul II la „Inimă de copil", la Râmnicu Vâlcea. Silviu a fost premiat, în luna iunie 2010, pentru lucrările trimise la concursul naţional de pictură „Educaţie pentru cetăţenie europeană în şcoli". Participanţii la competiţie au avut de realizat desene dedicate Zilei Europei. „Am avut ocazia să demonstrăm originalitate şi măiestria în a ilustra, prin forme şi culori, mediul nostru de viaţă ca parte a comunităţii europene. Am prezentat în culori: libertatea, democraţia şi egalitatea. Lucrările au fost premiate de reprezentanţii Comisiei Europene în România", spune Silviu Bănescu.

Locul I la concursul naţional de informatică MISTER Pi

 Lucrările care au participat la concursul naţional de pictură „Educaţie pentru cetăţenie europeană în şcoli" şi au fost selectate pentru faza finală, ori au fost declarate câştigătoare, vor lua parte la o licitaţie, organizată în perteneriat cu „Asociaţia handicapaţilor somatici din România", al cărei scop este colectarea de fonduri menite să sprijine eforturile grupurilor dezavantajate. Silviu Bănescu e pasionat şi de calculator şi anul trecut a participat la primul concurs naţional de informatică MISTER Pi, la secţiunea text, sub îndrumarea domnişoarei diriginte Algina Tricuţă. „Nu am luat nimic, dar am căpătat experienţă. Faptul că nu am câştigat m-a ambiţionat să particip în continuare la concursuri", precizează Silviu. Anul acesta a concurat din nou la MISTER Pi 2010, la secţiunea grafică, unde a obţinut locul I. „Am avut de rezolvat şi ceva probleme de matematică, pe lângă cele de informatică. Nu mi s-a părut greu concursul", mărturiseşte Silviu. Elevul îşi doreşte să participe în anul şcolar 2010 - 2011 la cât mai multe concursuri de pictură şi informatică care să se finalizeze cu premii.

ce-i place


Muzica bună şi de calitate. Se relaxează în timp ce cântă la chitară. Iubeşte căldura foarte mult şi îi plac zilele însorite. Îi place desenul.

ce nu-i place


Nu suportă ciorba de niciun fel, colegii falşi şi mincinoşi. Nu îi place să îi promită cineva un anumit lucru şi să nu se ţină de cuvânt.


Întrebări şi răspunsuri


Cu ce te mai ocupi în timpul liber?


S.B.:  De un an studiez chitara cu profesorul Vali Ciubotea şi cred că mi se potriveşte acest instrument. Vreau să iau ore şi în continuare pentru că îmi doresc să stăpânesc foarte bine chitara.


Ai călătorit peste graniţele ţării?


S.B.: Da am fost în Franţa anul acesta, în luna mai, cu fratele meu. El este foarte talentat la pian şi a participat la un concurs internaţional. Am văzut Parisul, Turnul Eiffel şi Palatul Versailles care m-au impresionat.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite