Râmnicu Vâlcea: Elevii de la Colegiul Naţional Alexandru Lahovari joacă Shakespeare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Râmnicu Vâlcea: Elevii de la Colegiul Naţional Alexandru Lahovari joacă Shakespeare
Râmnicu Vâlcea: Elevii de la Colegiul Naţional Alexandru Lahovari joacă Shakespeare

    Profesoară de limba şi literatura română la unul dintre cele mai bune colegii din oraşul Râmnicu Vâlcea, Izabela Ioniţă povesteşte cu pasiune despre felul în care aproape în fiecare zi, le povesteşte elevilor săi despre opera marelui scriitor, William Shakespeare.

    „Din fericire, reuşim să ne formăm elevii aşa cum ne dorim. Este foarte greu să îi mai convingi pe tineri să citească, dar dacă îi orientezi cum trebuie, reuşeşti să obţii rezultate pe măsură”, spune Izabela Ioniţă. Opera marelui sciitor englez este un punct forte pentru ai atrage pe tineri spre operele valoroase din literatura universală. „Dragostea mea pentru scrierile lui William Shakespeare, pentru viaţa şi modul său de a trăi, le transmit şi elevilor mei încă din clasa a IX-a, atunci când intrăm în contact cu piesa de teatru Romeo şi Julieta”, declară profesoara.

  Elevii, actori în piesele shakespeariene


   Pentru a le transpune copiilor cât mai bine operele shakespeariene se pun în şcenă piesele de teatru, actorii fiind chiar elevii. „De asemenea, mergeam cu clasa la teatru, atunci când avem posibilitatea sau vizualizăm filmele care s-au realizat după opera mareului scriitor”, completează Izabela Ioniţă. Profesoara povesteşte că a citit toată opera sciitorului şi îşi doreşte ca şi elevii săi să poată citi măcar cele mai importante lucrări. „Consider, la fel ca scriiitorul Alexandru Paleologu, că piesa Romeo şi Julieta se încadrează mai mult spre genul tragic, iar oprea esenţială a sciitorului despre iubirea împărtăşită, este Antoniu şi Cleopatra”, adaugă profesoara. Orele de literatură sunt presărate cu citate şi versuri din sonetele scrise de William Shakespeare. „Faptul că Adevărul va edita colecţia de opere complete este o posibilitate pentru ca tinerii să citească şi să afle cine este Shakespeare în literatura universală”, spune Izabela Ioniţă.   

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite