Râmnicu Vâlcea: Mihai Şeuleanu este jucator de ping-pong, pasionat de navomodelism

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Râmnicu Vâlcea: Mihai Şeuleanu este jucator de ping-pong, pasionat de navomodelism
Râmnicu Vâlcea: Mihai Şeuleanu este jucator de ping-pong, pasionat de navomodelism

Răbdător şi priceput, meştereşte cu pasiune navomodele, inspirându-se din filmele cu piraţi.

Mihai a făcut cunoştinţă cu modelismul când era în clasa a V-a, pe când juca ping pong la Palatul Copiilor din parcul “Mircea cel Bătrân”.  Tânărul a recunoscut că a fost convins de coordonatorul centrului de modelism de la Palat, Gheorghe Târcă, care i-a explicat cu ce se mănâncă această disciplină. „Eu veneam la centru pentru a juca ping-pong, dar într-o zi am fost «recrutat» la modelism. M-au impresionat machetele cu vapoare, eram curios cum se construiesc, aşa că am rămas pentru a învăţa” povesteşte Mihai. Artistul de 17 ani consideră că modelismul poate fi o carieră de viitor, dar în acelaşi timp este o pasiune frumoasă pentru orice tânăr care doreşte să înveţe lucruri noi, care îi pot folosi în viaţă. „Ca să ai succes în această disciplină, trebuie să ai răbdare şi îndemânare, pentru că fără aceste calităţi nu vei reuşi să faci faţă. Pasiunea mea este navomodelismul, deoarece consider că bărcile sunt cele mai greu de construit, dar şi cele mai interesante. Am făcut şi automodelism, dar acolo cele mai multe material se cumpără, după care le ataşezi pe model”, dezvăluie Mihai.


Navomodele „la apă”, prin Zăvoi


Prima barcă pe care a construit-o  a fost printre cele mai grele opere ale sale. Nu i-a dat un nume, pentru că preferă să îşi ocupe timpul cu proiectarea construcţiei, după care să treacă la alt model. “Era o bărcuţă mai mică, dar în timp am crescut şi acum pot să fac şi modele mai mari. După fiecare model construit, îl iau şi îl probez pe lacul din Zăvoi, sau chiar aici, în parcul “Mircea cel Bătrân”. Mă bucur să văd când lumea este impresionată de modelele mele şi mă întreabă cum le-am făcut” spune tânărul modelist. Principala sursă de inspiraţie a lui Mihai este seria de filme „Piraţii din Caraibe” unde sunt prezentate mai multe bărci din Evul Mediu. “Sunt cele mai interesante vase, de cum am văzut prima barcă am fostu curios să aflu cum a fost realizată, sau dacă în film era reală sau doar o machetă. De asemenea, m-au impresionat oamenii şi viaţa care o duceau în trecut” spune Mihai.


Campion la ping-pong


Pasiunea pentru ping-pong o are de la vârsta de şapte ani, de când a pus mâna pe prima paletă. Mihai s-a înscris la Palatul Copiilor, unde a participat la mai multe competiţii judeţene şi interjudeţene, unde a luat locuri fruntaşe. ”Acest sport înseamnă foarte mult pentru mine, aş juca oricând o partidă de tenis de masă cu oricine, pentru că numai aşa înveţi. Spre deosebire de modelism, la ping-pong trebuie să fi agil, să fi înaintea adversarului” povesteşte tânărul de 17 ani.

Întrebări şi răspunsuri

1) În cât timp poţi realiza un model?
Pentru a construi, de exemplu o barcă medie, îmi trebuie circa o săptămână, asta dacă am materialele necesare. În general folosesc un placaj din lemn, un motor cu telecomandă, care mă costă cem mai mult şi alte materiale de uz general, care pot fi găsite pe oriunde.
2) Te-ai gândit la vreo meserie în domeniul modelismului?
        Deocamdată, aş dori să plec în Londra, la facultatea de sport din Coventry. Acolo locuieşte şi fratele meu, sper să găsesc un centru de modelism, unde aş putea avansa în domeniu. Chiar dacă aş opta pentru altă carieră decât cea de modelism, nu aş renunţa la această pasiune.

Ce-i place:  Mihai este un cititor împătimit, îi place să navigheze pe internet, unde caută noi modele pe care le-ar putea construi în viitor. “În fiecare zi ies în oraş cu prietenii, ador să mă plimb cu bicicleta sau cu skateboard-ul” ne dezvăluie Mihai.
Ce nu-i place: Nu suport oamenii leneşi, care preferă să stea toată ziua să îi bârfească pe alţii sau să stea toată ziua închişi în casă. De asemenea nu îmi place mâncarea nesănătoasă, dar şi anumite materii de la şcoală, care mi se par inutile.

Profil:
Născut:
3 iulie 1992, Vâlcea
Educaţie: elev la Grupul Şcolar “Ferdinand” Râmnicu Vâlcea
Idealuri: Îşi doreşte să studieze în Anglia

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite