Râmnicu Vâlcea: Serviciul de Blocări auto trece la ETA SA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru că nu se regăsesc pe noua organigramă a ADP, oamenii de la blocări ajung la autobuze. Primăria nu vrea să rămână fără serviciu de blocări. ETA va prelua departamentul dar va încasa şi taxele aferente deblocărilor şi ridicărilor de autovehicule.

Edilii din Râmnicu Vâlcea au aprobat recent trecerea Serviciului de Blocări Auto din administrarea primăriei în cea a firmei de transport în comun ETA SA. Până în prezent, oamenii de la Blocări auto erau angajaţi ai Administraţiei Domeniului Public, dar, din cauza faptului că există o ordonanţă prin care se cere restrângerea cheltuielilor în administraţia locală, aceştia a trebuit să fie excluşi din statele de plată ale primăriei. „Pentru a menţine acest serviciu foarte important pentru fluenţa traficului şi disciplinarea şoferilor a fost nevoie să îl trecem, prin delegare de gestiune către societatea de transport în comun ETA SA. Acest lucru este posibil deoarece, în actul constitutiv al ETA există o prevedere care permite ca societatatea de transport în comun să preia un astfel de serviciu", explică primarul Romeo Rădulescu. Pe lângă personal, adică cei cinci angajaţi ai serviciului, ETA va prelua şi baza materială a serviciului. Potrvit surselor oficiale, din taxele de deblocare colectate de către angajaţii serviciului se strângeau la bugetul ADP 3000 de lei săptămânal. Noua organizare va trece toate veniturile încasate către ETA SA. Oficialii ETA susţin că salariile celor transferaţi de la ADP vor râmâne neschimbate, în funcţie de vechime, iar taxele încasate nu se vor schimba prea curând.


Taxa de deblocare 50 de lei


În prezent, Serviciul de Blocări Auto acţionează în special pe străzile din zona centrală a municipiului. Şoferii care au ghinionul de a-şi găsi maşinile blocate trebuie să scoată din buzunar câte 50 de lei, taxă de deblocare, iar cei care îşi uită maşinile pe domeniul public, în zone interzise riscă tractarea şi plata unei amenzi de 100 de lei. Maşinile ridicate sunt depozitate în un spaţiu special amenajat în curtea ETA SA. Până în prezent, în parcul ETA s-au stâns 24 de maşini care nu au fost încă revendicate de posesorii.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite