Râmnicu Vâlcea: Sensurile giratorii înlocuiesc semafoarele în centru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sensul giratoriu de pe Tudor Vladimirescu
Sensul giratoriu de pe Tudor Vladimirescu

Primul din cele patru amenajamente a fost deja dat în folosinţă pe Tudor Vladimirescu. Autorităţile promit că noile sensuri giratorii vor fluidiza circulaţia în oraş. În acelaşi timp se doreşte eliminarea semafoarelor din zonele aglomerate.

Sensul giratoriu de la intersecţia străzii general Magheru cu Bulevardul Tudor Vladimirescu a fost deja dat în folosinţă, după ce, timp de două săptămâni, muncitorii de la ADP au avut de lucru printre sutele de maşini ce traversează oră de oră intersecţia. „Acum se poate circula mult mai bine în zonă, iar deranjul făcut de lucrări a fost compensat de faptul că nu se mai aşteaptă minute bune la semafoare", spune viceprimarul râmnicului Eusebiu Veţeleanu. Edilul susţine că este doar unul din sensurile giratorii ce vor înlocui semafoarele în zonele aglomerate ale Râmnicului, în special în cele centrale. „Avem în fază de proiect încă trei sensuri giratorii ce se vor realiza în acest an. Ele sunt menite să vină ca o soluţie la aglomeraţia din oraş şi sunt prevăzute de un studiu de trafic", mai afirmă edilul din Râmnicu Vâlcea.


Încă două sensuri în Nord


Pentru a deconcestiona traficul, primăria va construi un sens giratoriu şi la intersecţia Bulevardului Calea lui Traian cu Tudor Vladimirescu, în zona Prefecturii, mai arată edilii municipiului. Tot o intersecţie a cărui trafic va fi rezolvat cu ajutorul unui giratoriu este şi cea din zona Nord, la confluenţa Căii lui Traian cu strada Republici. În zonă s-au raportat frecvent probleme cu semaforizarea, iar intersecţia este una folosită de ambulanţele ce intră la secţia de urgenţe a Spitalului Judeţean. Tot prin transformarea intersecţiei în giratoriu se va fluidiza circulaţia şi la ieşirea din Nord a oraşului, în zona pasajului. „La ieşirea din oraş, spre Bujoreni, aşteptăm încă o decizie a Petromului care va trebui să colaboreze cu noi în realizarea sensului giratoriu, ei având o benzinărie în zonă", explică Veţeleanu.

Lucrări în regie proprie
Edilii au decis ca pentru realizarea sensurilor giratorii vor folosi Direcţia de Administrare a Domeniului Public din subordinea primăriei. Sumele ce vor fi cheltuite pentru realizarea acestui proiect nu au fost încă făcute publice, însă oficialii primăriei susţin că vor folosii fonduri doar din bugetul local, fără a mai apela la alte finanţări.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite