Râmnicu Vâlcea: Se dă startul sărbătorii „Zilelor Oraşului”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prima ediţie a Festivalului Muzicii începe azi pe Splaiul Independenţei cu un concert surpriză Pe râmniceni îi mai aşteaptă expoziţii de tot felul, muzee deschise şi spectacole de teatru. Azi se împlinesc 626 de ani de la prima atestare a oraşului.

Este pentru prima dată când atestarea documentară a oraşului se sărbătoreşte în afara sălilor de conferinţe şi dincolo de uşile Arhivelor Naţionale. Anul acesta edilii au pus la punct un program menit săîi scoată din casă pe râmnicenii dornici de distracţii de tot felul. În organizarea Asociaţiei Dimanche din Craiova se deschide în această seară, la ora 10.00 pe Splaiul Independenţei prime Ediţie a Festivalului Muzicii, un eveniment ce, spun edilii va fi continuat şi în anii viitori cu aceeaşi ocazie. „Seara aceasta este una dedicată muzicii populare. Cu inima largă, Niculina Stoican a acceptat să susţină un recital de zile mari pentru râmniceni, aşa cum numai ea ştie să facă şi să fie surpriza specială a primei ediţii a acestui eveniment alături de Emilia Ghinescu.Vor mai urca pe scenă artişti precum Cornel Cojocaru, Cristi Bănăţeanu, Liviu Dică, Lavinia Bârsoghe, Valentin Sanfira, acompaniaţi de cunoscutul Taraf al lui Gelu Purcelan din Craiova", ne dezvăluie Marina Andronache, de la Dimanche.


Concerte şi evenimente culturale


Festivalul continuă şi în weekend cu recitaluri susţinute de artişti pop-rock celebri. Celia, Alexandra Ungureanu & Crush dar şi cei de la Impact vor anima seara de sâmbătă. Duminică, tot pe Spaiul Independenţei atmosfera va fi încinsă de un concert ce îi va aduce pe aceeaşi scenă pe cei de la Cargo, Direcţia 5, Phelipe şi Lavinia. Edilii au pregătit însă şi alte surprize pentru râmniceni. „Vom avea piese de teatru şi concerte de fanfară şi evenimente în mai multe zone ale oraşului. Încercăm să îi împlicăm pe toţi locuitorii oraşului în această sărbătoare, şi de aceea îi învităm să ni se alăture", spune Cosmin Constantinescu, viceprimar al Râmnicului.

Buget de 30.000 de euro
Surse din primărie arată că bugetul pentru Zilele Oraşului a ajuns la 30.000 de euro, bani proveniţi din sponsorizări ale agenţilor economici. O mare parte din aceşti bani vor fi folosiţi pentru onorariile trupelor şi artiştilor ce vor concerta în următoarele trei seri. Contribuţia primăriei este de 3000 de lei.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite