Râmnicu Vâlcea: Elevii din oraş cumpără scutiri în alb pe Internet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noua metodă a fost descoperită de profesorii puşi în faţa unui număr mare de absenţe motivate medical. Elevii îşi completează singuri boli închipuite pentru a scăpa de orele de curs. Inspectoratul Şcolar a intrat pe fir, iar cei care vor fi prinşi cu adeverinţe false riscă exmatricularea.

Elevii din Râmnicu Vâlcea îşi motivează absenţele cu scutiri medicale false. Cumpărate de pe Internet, hârtiile arată exact precum cele adevărate, poartă ştampila şi parafa medicului şi vin „în alb". Profesori din mai multe licee din oraş au sesizat că numărul elevilor care lipsesc de la ore din cauze medicale s-a inmulţit, descoperind mai apoi că mare parte din scutirile aduse la şcoală prezintă „boli închipuite" de genul „răceală", sau „roşu în gât". „Există astfel de procedee care ne-au fost sesizate de directorii şcolilor. Există posibilitatea ca unele din aceste scutiri să fie luate de pe Internet. Din nefericire nu dispunem de o modalitate de a depista falsurile", explică Gabriela Ene, şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea. Pe de altă parte Ion Florescu, directorul Liceului Energetic din Râmnic, una din unităţile în care s-au găsit scutiri false, spune că de multe ori elevii se dau singuri de gol. „Găsim multe scutiri cu aceeaşi parafă şi ştampilă dar cu scris diferit. Şi fiecare completează ce ştie", ne explică şeful unităţii de învăţământ.


Chilipir pe net


Valul de scutiri medicale nejustificate a luat amploare datorită Internetului, spun multe din cadrele didactice care se trezesc cu zeci de scutiri aduse de elevii chiulangii. Mariana Comănescu, profesor la un alt liceu din Râmnic povesteşte că unii dintre elevi i-au şi indicat site-urile de pe care se pot cumpăra scutiri. „Pe okazii.ro pot găsi aproape zilnic astfel de postări, iar tarifele ajung undeva la 10 - 15 lei pe scutire. Unii dintre elevi mi-au spus că este de ajuns să dai o căutare pe Google pentru a găsi ceea ce le trebuie. Din fericire pentru noi îi putem depista repede, deoarece multora din elevii noştri le putem recunoaşte scrisul", explică profesoara.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite