Râmnicu Vâlcea: Şcoală de actorie la Teatrul Anton Pann

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sala de repetitii va fi si locul unde se vor tine cursurile
Sala de repetitii va fi si locul unde se vor tine cursurile

Atelierele vor fi ţinute timp de şapte luni de actori profesionişti cu studii superioare în arta teatrului. Tinerii care vor urma cursurile vor participa gratuit la unele repetiţii din repertoriul teatrului şi vor beneficia de dotările instituţiei de cultură.

Conducerea Teatrului Anton Pann organizează, cursuri de actorie pentru elevii şi tinerii care doresc să urmeze o şcoală de actorie. „Facem o şcoală de teatru pe lângă instituţia noastră pentru că dorim să îi învăţăm pe tinerii de la 14 ani încolo ce înseamnă teatrul. Am luat această decizie pentru că, anul trecut, mai mulţi tineri ne-au solicitat acest lucru", a declarat Adrian Roman, directorul teatrului. Cursurile sunt structurate pe 12 ateliere, fiecare având câte o tematică. Orele încep în cea de-a doua parte a lunii octombrie 2010 şi se încheie în luna mai 2011. „Înscrierile au început şi avem deja opt persoane interesate. Se mai fac înscrieri la sediul teatrului de astăzi până pe 15 octombrie. Grupa cu care se va lucra e de 20 de persoane", a precizat directorul.


Cursuri cu actori profesionişti


Atelierele vor fi ţinute profesionişti precum: doctorand Alina Mangra, doctorand Remus Vlăsceanu, regizorul Adrian Roman, Irina Melnic, Simona Călin şi Radu Constantinov. Fiecare atelier va avea o parte teoretică, una practică şi una de pregătire a unor momente personale şi de grup. „Sper ca această şcoală să devină ceva interesant şi o pepinieră de viitori spectatori", a mai spus Roman. Cursanţii vor beneficia gratuit de participarea la unele repetiţii din repertoriul teatrului, de vizionarea unor înregistrări video cu spectacole şi filme şi la final vor prezenta un spectacol. La repetiţii vor beneficia de dotările tehnice ale teatrului şi de personal tehnic de specialitate. Fiecare tânăr o să primească după curs o diplomă ce va atesta participarea şi absolvirea ciclului de pregătire organizat de teatru. Cursurile se vor desfăşura în Sala de repetiţii a teatrului.


Se mai fac înscrieri la sediul teatrului de astăzi până pe 15 octombrie" - Adrian Roman, directorul Teatrului Anton Pann.

200 de lei taxa de curs
Cursul organizat de Teatrul Anton Pann costă 200 de lei de persoană. Prin aceste ore fiecare cursant învaţă elementele de bază ale bunului simţ, să privească viaţa în profunzime, să deschidă ochii la ce se întâmplă în jur, să renunţe la indiferenţă, să elimine dificultăţile de exprimare în public şi să aibă curajul să îşi asume problemele.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite