Râmnicu Vâlcea: Sărmăluţele olteneşti au fost vedete la Bursa de turism
0Sub denumirea „Măncare Sănătoasă”, expoziţia culinară de la Bursa şi Forumul de Turism Balnear din România care s-a deschis, astăzi, în staţiunea Călimăneşti-Căciulata a fost cel mai aşteptat eveniment al zilei.
Zeci de curioşi, turişti dar şi participanţi la eveniment au degustat din sutele de preparate culinare tradiţionale expuse în restaurantul Hotelului Cozia. „Sărmăluţele olteneşti au fost cele mai apreciate. S-au terminat în doar o jumătate de oră, chiar dacă am pregătit în jur de 200”, ne povesteşte Alexandru Oprea, unul din bucătarii invitaţi să participe la expoziţia culinară. Organizată de Ministerul Turismului, acţiunea s-a dorit a reprezenta culinar fiecare regiune din ţară. Invitaţii au degustat, de la plăcintele moldoveneşti până la sărmăluţele olteneşti. Vizitatorii la târg s-au mai delectat cu ardei umpluţi, fripturi de porc şi vită, nelipsita mămăliguţă fierbite şi diverse sortimente de brânzeturi şi cârnaţi din toate colţurile ţării. Nici deserturile nu au lipsit din expoziţia cu degustare de la Hotelul Cozia, vedeta fiind un tort din frişcă gravat cu o imagine celebră a Văii Oltului. „Totul a fost delicios. Nici nu mă aşteptam să găsesc atâtea bunătăţi. Multora nici nu le ştiu numele dar toate sunt foarte gustoase”, spune Delia Mătăsaru, una din expozantele de la Târgul de Turism. Bursa rămâne deschisă până pe 3 octombrie.