Râmnicu Vâlcea: Destinaţie de weekend: Salina din Ocnele Mari, oază de sănătate pentru mii de turişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Români şi străini vizitează săptămânal galeriile deschise publicului de către Exploatarea Minieră. Vin din curiozitate dar şi pentru că aerul din salină are proprietăţi curative. Încărcată de aerosoli, exploatarea de sare reprezintă un veritabil remediu pentru bolile respiratorii.

Mii de turişti din toate colţurile ţării, dar şi străini curioşi de „minunea în sare" de la Ocnele Mari vizitează săptămânal Salina din localitate. Încetul cu încetul renumele de „oraş al catastrofelor provocate de sare", căpătat de Ocnele Mari de-a lungul anilor, se şterge în favoarea atracţiei turistice deschisă aici în septembrie 2009. Aflată la 225 de metri deasupra nivelului mării salina este practic săpată într-un munte de sare. Accesul până la sălile deschise publicului se face cu ajutorul unui autobuz, ce străbate aproape un kilometru de galerie. Oamenii vin la Ocne pentru beneficiile pe care le are aerul încărcat de aerosoli. Potrivit specialiştilor, cu o cură meticulos programată de un medic, diferite afecţiuni pot fi tratate aici. Astmul bronşic, infecţiile respiratorii, traheobronşita, sinuzita, amigdalita cronică şi enfizemul pulmonar, diferitele alergii şi chiar nevrozele, toate pot fi alinate de către aerosolii prezenţi în atmosfera salinei.


Sala de fitnes, notatea sezonului


Nu doar cei cu probleme de sănătate sunt bineveniţi la Salina din Ocnele Mari. Spaţiile săpate în muntele de sare adăpostesc zeci de locuri de distracţie pentru turişti. În salină se poate descoperi un restaurant, o cramă, baruri, un teren de fotbal, de baschet, tenis, locuri de joacă pentru copii, un muzeu al sării şi chiar o biserică poziţionată în centrul salinei. „Avem în fiecare zi aproximativ 1000 de persoane care ne vizitează. Recent am inaugurat şi o zonă pentru fitness pentru cei care doresc să practice acest sport aici", spune Marius Tărăşenie, directorul Exploatării Miniere Vâlcea. El mai afirmă că, în următorii doi ani o salină de acest gen se va deschide şi la o altă mină din oraş. Turiştii care au de gând să meargă în acest weekend la salină trebuie să ştie că programul a fost modificat. Astfel, vizitarea galeriile se poate face între orele 10 - 18, iar ultima plecare a autobuzului se va face la ora 17.00. Pe tot parcursul lunii februarie salina este închisă în zilele lucrătoare, iar în weekenduri va funcţiona după programul menţionat.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite