Râmnicu Vâlcea: Se întâmplă la Consiliul Judeţean: "După 30 de ani de muncă am salariu de 700 de lei"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Funcţionarii se plâng că, după noile rectificări salariale, rămân fără bani de mâncare. Salariaţii ameninţă cu încetarea lucrului până la găsirea unei soluţii care să îi scoată din faliment. Cei 136 de funcţionari au ajuns la salarii de 700 - 800 de lei pe lună.

Situaţie gravă printre cei 136 de funcţionari publici ai Consiliului Judeţean Vâlcea. Noile recalculări de salarii i-au lăsat pe aceştia aproape în faliment, iar ultimele dispoziţii legate de zilele libere le vor tăia din remuneraţii şi mai mulţi bani. Nicolae Jitianu, preşedintele de sindicat al funcţionarilor publici din Consiliul Judeţean, spune că luna aceasta salariaţii celei mai importante instituţii din judeţ vor ajunge acasă cu bani cât să îşi acopere datoriile şi întreţinerea. „S-a ajuns într-o situaţie dezastruoasă în care oamenii se plâng că nu îşi mai pot plăti ratele, nu îşi mai pot trimite copiii la şcoală pentru că salariile au ajuns de mizerie", spune Jitianu. Liderul de sindicat spune că, în perioada următoare, toţi funcţionarii publici din consiliul judeţean îşi vor înceta activitatea pe o perioadă nedeterminată. „Este singura soluţie prin care o să atragem atenţia că nu se mai poate lucra în condiţiile acestea", afirmă răspicat Jitianu. Sindicalistul da ca exemplu propriul salariu, ce, a ajuns la 700 de lei. „După 30 de ani de muncă în această instituţie salariul meu a ajuns la 700 de lei, o sumă derizorie. În situaţia mea sunt aproape toţi angajaţii Consiliului Judeţean", explică Jitianu.


Salarii neplătite din martie în primării


Nici în instituţiile administraţiei publice locale din judeţ situaţia nu stă pe roze. Jitianu atrage atenţia că la foarte multe primării din judeţ salariile nu s-au plătit de luni bune, iar funcţionarii sunt pe punctul de a-şi da demisia. „Sunt zeci de primării care nu şi-au mai plătit salariile. La Racoviţa, de exemplu, nu s-au mai dat banii din luna martie a acestui an. Peste tot e un dezastru", explică Jitianu. El mai spune că, nu s-au organizat până acum proteste pentru că funcţionarilor le-a fost teamă să nu îşi piardă locul de muncă, însă acum majoritatea membrilor de sindicat s-au decis să oprească lucrul în cel mai scurt timp.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite