Râmnicu Vâlcea: S-au reluat lucrările la izolaţiile blocurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu preţuri aproape duble faţă de cât s-a stabilit numărul blocurilor intrate în program se măreşte. Muncitorii continuă reabilitarea termică a blocurilor din cartierul Nord. În această dimineaţă la majoritatea imobilelor se lucra din plin.

Forfotă mare în această dimineaţă la blocurile intrate în reabilitare termică. Lucrările la izolaţiile pentru nouă blocuri din cartierul Nord al municipiului Râmnicu Vâlcea au fost reluate de firmele de construcţii ce au luat în subantrepriză contractele pentru acestea. „Acum s-a făcut şi vremea mai bună, aşa ca putem lucra. Foarte mult de lucru nu mai este, mai ales că noi am lmuncit până în luna decembrie", ne spune Nelu Turca, unul din muncitorii de la Blocul 115. Majoritatea imobilelor intrate în prima tranşă a programului de reabilitare termică sunt în ultimele faze ale lucrărilor, afirmă surse din primărie. Aceleaşi surse mai arată că în acest moment se lucrează la finisările exteriore. Nouă blocuri au intrat în prima etapă a reabilitărilor termice, iar până în luna februarie autorităţile spun să vor fi finalizate.


Preţuri duble faţă de estimarea iniţială


Dacă lucrările sunt în graficul stabilit iniţial de către primărie şi firmele de construcţi, nu acelaşi lucru se poate spune despre preţurile la care se execută izolaţiile termice. În decembrie, devizele pentru blocurile 114, 115 şi 126 au fost modificate, preţurile dublându-se faţă de valoare iniţială. De exemplu, la blocul 114 de pe strada Matei Basarab, primul deviz indica un cost total de 730.000 de lei. Valoarea acestuia a fost majorată la 1.410.000 lei, pentru că, spun autorităţile, evaluarea iniţială era una formală, preţurile materialelor de construcţie crescând între timp."Asociaţiile de proprietari nu vor plăti nimic în plus, banii fiind asiguraţi din bugetul local" promite Mircia Gutău, primarul din Râmnicu Vâlcea. În total, la Râmnicu Vâlcea programul de reabilitare termică se va extinde pentru un număr de 98 de blocuri. Jumătate din costuri sunt acoperite din bugetul de stat. Restul de bani vor fi asiguraţi de primărie (30%) şi asociaţiile de proprietari (20%).

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite