Râmnicu Vâlcea: Revelionul la Voineasa, mai scump decât la Viena

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pensiunile au si-au ocupat toate locurile de Revelion
Pensiunile au si-au ocupat toate locurile de Revelion

Pensiunile şi hotelurile de pe Valea Oltului sunt pline în ciuda tarifelor foarte mari practicate de către proprietari. Turiştii dau Viena pe viluţele din Olăneşti, Voineasa sau Călimăneşti. Criza nu i-a ars la buzunar, aşa că îşi permit să dea sute de euro de revelion.

De Revelion majoritatea pensiunilor şi hotelurilor din staţiunile vâlcene sunt ocupate la capacitate maximă. În ciuda tarifelor practicate turiştii preferă să îşi petreacă noapte dintre ani în Călimăneşti, Voineasa sau Olăneşti, chiar dacă există oferte mai ieftine în străinătate. La pensiunea Piatra Oltului din Voineasa de exemplu, pentru cazarea în noaptea dintre ani un grup format din 20 de turişti trebuie să plătească 2500 de euro, preţ ce nu include masa sau petrecerea de Revelion. Un calcul simplu arată că fiecare trebuie să scoată din buzunar 125 de euro. În schimb, la Viena , într-un hotel de 4 stele precum Trend Event Piramide din, un turist nu plăteşte decât 50 de euro pentru fiecare din cele patru zile de cazare în care masa şi Petrecerea de Revelion este inclusă. Râmân de acoperit doar costurile transportului.


"Nisipurile de aur" bat Olăneştii


Celebra staţiune „Nisipurile de Aur" din Bulgaria are pentru turiştii români oferte care mai de care mai atractive. La fel şi staţiunea Olăneşti, unde un sejur de Revelion, cu pensiune inclusă ajunge la 232 de euro de persoană la Hotelul Suprem de trei stele. În preţul biletului, operatorul turistic oferă şi o masă festivă de Revelion. Pentru doar 200 de euro, la Hotelul Elena de patru stele din Bulgaria, turiştii primesc cazare în sistem all inclusive, petrecere şi bal mascat de Revelion, urmată de o altă petrecere în prima zi a anului, toate în preţul biletului. Cu toate acestea, majoritatea proprietarilor de pensiuni şi hoteluri susţin că au ajuns la capacitate maximă pentru acest weekend. „Noi ne-am ocupat toate locurile. Într-adevăr, sunt unele pachete cu tarife mai mari, dar trebuie să vă gândiţi că şi noi trebuie să ne plătim impozitele şi să funcţionăm la un anumit standard", ne explică Maria Niţu, proprietar al unei pensiuni din Olăneşti. Ofertele last minute nu sunt aşadar prea multe, însă întârziaţii ar trebui să ştie că Hotelul Premier din Olăneşti a afişat pe site-ul său o ofertă ce include un pachet de trei nopţi de cazare şi o cină festivă cu doar 500 de lei de persoană.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite