Râmnicu Vâlcea: Reţeaua lui Gorun, pusă pe butuci

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O acţiune a DIICOT în patru judeţe, printre care şi Vâlcea, a destructurat o reţea organizată prin care se fraudau firme de leasing. Capul reţelei, Ion Gorun din Vâlcea, coordona închirierea unor autovehicule în sistem leasing pe care apoi le reînscria în circulaţie cu numere false. 

În această dimineaţă procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizata şi Terorism - Serviciul Teritorial Alba, Cluj Napoca, Piteşti şi Biroul Teritorial Vâlcea, au destructurat o grupare infracţională organizată,  specializată  în comiterea de fraude la firmele de leasing şi alte operaţiuni financiar bancare frauduloase.

Procurorii DIICOT au făcut un număr de 47 de percheziţii domiciliare pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Vâlcea, Vrancea, Argeş şi Ialomiţa, ocazie cu care au fost ridicate şi conduse la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizata şi Terorism  un număr total de 37 de persoane, ce urmează a fi audiate în raport cu faptele săvârşite.

n sarcina învinuiţilor coordonaţi de liderul acestora GORUN ION din Judeţul Vâlcea, s-a reţinut faptul că în mod coordonat au desfăşurat activităţi de inducere în eroare şi achiziţionarea unor autoturisme de la firmele de leasing, care au fost ulterior înscrise în circulaţie prin folosirea de documente de identificare şi omologare false", se arată în comunicatul emis în urmă cu câteva minute de DIICOT.

Până la această dată au fost identificate un număr de 50 de autovehicule achiziţionate în acest mod, prejudiciul produs unor societăţi de leasing sau unor persoane fizice fiind de aproximativ 700.000 euro.

Cercetările au fost efectuate cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate, Birourilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba, Cluj, Piteşti şi Vâlcea, iar suportul tehnic a fost asigurat de către D.G.I.P.I.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite