Râmnicu Vâlcea: Restaurant, cramă şi sală de fitness la 100 de metri sub pământ (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parcul salin e unul din cele mai atractive din ţară şi se întinde pe 25.000 de metri pătraţi. Zilele acestea un număr record de turişti au vizitat salina, 3.500. În fiecare zi 800 de oameni coboară la 100 de metri sub pământ.

Zeci de turişti se relaxau în această dimineaţă în Salina Ocnele Mari, după ce, ieri, Societatea Naţională a Sării şi primăria oraşului au inaugurat a doua galerie a parcului. „Totul e rustic şi arată foarte bine. Pe lângă biserică, spaţii de joacă pentru copii şi muzeu s-a deschis acum şi un restaurant, o cramă, o sală de fitness şi a fost amenajat şi un spaţiu de relaxare. Aranjamentele îmi plac cel mai mult", spune Iulia Dumitrescu, elevă. În urmă cu un an conducerea Exploatării Miniere Vâlcea a hotărât să amenajeze în vechea mină de sare de la Ocne, un parc salin. „La 100 de metri sub pâmânt am deschis în septembrie 2009 prima galerie a salinei. Sute de mii de turişti ne-au vizitat, deşi nu ne-am aşteptat să fim aşa de atractivi. În februarie 2010 ne-am apucat să amenajăm a doua galerie pentru că am avut şi 2.500 de turişti zilnic, iar locurile de joacă pentru copii erau insuficiente. Acum salina are şi cramă şi restaurant", a precizat Marius Tănăsie directorul Exploatării Miniere Vâlcea.

image

Parcul salin are de, ieri, o suprafaţă de 25.000 de metri pătraţi. „ De anul trecut salina era amenajată pe 10.000 de metri pătraţi, iar acum s-a extins pe încă 15.000 de metri pătraţi", a spus Petre Iordache, primarul oraşului.


300.000 lei pentru amenajarea galeriei a doua


Anul trecut Exploatarea Minieră Vâlcea a investit în amenajarea parcului 200.000 lei, iar anul acesta 300.000 de lei. „Parcul salin e unic în zona Olteniei şi e unul dintre cele mai frumoase din România. Biserica subterană e cea mai mare din ţară", a spus Marius Tănăsie.

image

Muzeul din salină are exponate care arată istoria zonei din cele mai vechi timpuri până în prezent. Salina mai are şi magazine de suveniruri, bar, restaurant, un teren de fotbal, de baschet, tenis de masă spaţiu de biliard, locuri de joacă pentru copii şi o fântână arteziană.

image

Intrarea la spaţiul de relaxare e cinci lei de persoană, iar la sala de fitness, 10 lei pe oră.

image

O vizită la salină costă 10 lei pentru un adult, cinci lei pentru elevi şi studenţi, iar pentru copiii de până în şapte ani e gratuită. Până în salină sunt de parcurs 900 de metri prin galeria de mină. Parcul e deschis zilnic între orele 10.00 şi 18.00.


Record - 3.500 de turişti


Parcul salin din Ocnele Mari e vizitat zilnic de 800 de turişti, potrivit unei statistici a primăriei oraşului. Au fost însă zile în care au intrat în subteran şi 2.500 de turişti. Recordul a fost pe 25 iulie 2010, când au fost 3.500 de vizitatori.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite