Râmnicu Vâlcea: Reptilele au pus stăpânire pe Muzeul Judeţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sandu Moisei, crescătorul reptilelor
Sandu Moisei, crescătorul reptilelor

80 de reptile, broaşte ţestoase, tarantule, scorpioni şi crocodili, din toate colţurile lumii, pot fi văzute, în cadrul unei expoziţii.Preţul unui bilet la expoziţie e de 5 lei pentru elevi şi 7 lei pentru adulţi.

Râmnicenii au ocazia să vadă, de astăzi până la sfârşitul lunii, o expoziţie inedită de reptile, tarantule, scorpioni şi broaşte ţestoase, deschisă recent la Muzeul Judeţean de Istorie Vâlcea. Cele 65 de specii vii au fost aduse la muzeu de o firmă din Arad cu sprijinul Consiliului Judeţean. „Expoziţia are scop educativ şi sunt animale pe care vizitatorii le-au văzut doar la televizor, iar acum le pot admira pe viu. Sunt specii rare şi foarte rare precum: cobre, şerpi cu clopoţei, pitoni mari şi foarte mari, anaconda, crocodili, tarantule, scorpioni, varun, ţestoasa aligator şi iguane", a declarat, astăzi, crescătorul de animale Sandu Moisei, în timp ce se ocupa de curăţenia spaţiilor. Animalele sunt din zone tropicale şi subtropicale.


Pitonii tigraţi pot fi atinşi de vizitatori


Pitonul reticulat şi doi pitoni tigraţi sunt cei mai uriaşi şerpi din expoziţie. Fiecare are o lungime de cinci metri. „Pitonul reticulat e agresiv şi el poate ucide o persoană adultă doar cu o treime din lungimea corpului. Pitonii tigrţi sunt inofensivi şi la dorinţa vizitatorilor ei pot fi atinşi", a mai precizat Moisei. Iubitorii de reptile pot vedea şi un crocodil din cea mai mică specie din lume, singurul care are ochii negri. El poate fi întâlnit într-o zonă foarte restrânsă din Africa Centrală. „Avem şi ţestoasă aligator. E cea mai agresivă ţestoasă din lume, iar muşcătura ei e a doua după cea de crocodil ca agresivitate. Poate fi văzută cobra egipteană, specia care a muşcat-o pe Cleopatra, cobra scuipătoare care e cea mai periculoasă din expoziţie şi varanul australian, singura reptilă care poate alerga în două picioare", a spus Daniel Arsenie crescător de animale. Expoziţia poate fi văzută zilnic între orele 9.00 -18.00.


 „Avem şi ţestoasă aligator. E cea mai agresivă din lume, iar muşcătura ei e a doua după cea de crocodil", a declarat Sandu Moisei, crescător animale.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite