Râmnicu Vâlcea: Reducerile de sezon, praf în ochii cumpărătorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marile magazine au anunţat reduceri de până la 70%, dar majoritatea produselor au discounturi mult mai mici. Legea permite comercianţilor să afişeze ca reclamă reduceri foarte mari, deşi pot să aibă doar un singur produs ieftinit.

Din această dimineaţă, se află în plină desfăşurare un control tematic al inspectorilor din cadrul Oficiului Judeţean de Protecţie a Consumatorului (OJPC) Vâlcea, privind respectarea preţurilor la reducerile de sezon de la hainele din colecţia toamnă-iarnă. „Marile magazine au afişat deja reduceri de până la 70%. Legea le permite ca afişând această formulă să poată face reducere doar la un singur produs de 70% din preţul iniţial, celelatete preţuri fiind reduse cu numai 10, 20 sau 30%", a declarat Laura Dinţoi, director coordonator al OJPC Vâlcea. Râmnicenii sunt sceptici şi spun că reducerile sunt, de fapt, o mare păcăleală.


Marea păcăleală a afişelor cu reduceri


La unul dintre magazinele de haine deschis în centrul oraşului, au fost afişate deja reduceri de până la 70%. La o verificare mai atentă a etichetelor, observăm reduceri de numai 20% sau 30%. De exemplu, o pereche de blugi costa 150 de lei, iar acum îi putem achiziţiona la 120 lei. O cămaşă de damă costă 54 de lei de la 69 de lei. Foarte puţine magazine din oraş respectă cu adevărat reducerile de 50% sau 70%, pentru majoritatea produselor din colecţia de iarnă. „Deocamdată nu mi-am cumpărat nimic pentru că, sincer, preţurile mi se par destul de piperate. Aş avea nevoie de o pereche nouă de cizme, dar încă nu am găsit nimic care să îmi placă şi să fie şi accesibil la preţ", a spus Andreea Popescu, o tânără de 24 de ani, din Râmnicu Vâlcea. Pentru a-şi atrage cât mai mulţi clienţi, patronii magazinelor au venit pe piaţă şi cu alte oferte. „Clienţii care cumpără de la noi produse în valoare de 300 de lei vor primi o reducere de 20%. Avem această ofertă de numai două zile, dar sperăm să reuşim să vindem cât mai mult", a spus Ioana Vasile, vânzătoare la un magazin din Mall.


Reduceri „adevărate" în februarie
Majoritatea vâlcencelor au povestit că aşteaptă şi următorul val de reduceri preconizat pentru luna februarie, când speră că preţurile vor fi mult mai mici, iar atunci îşi vor mai putea permite câte ceva. Oamenii sunt sfătuiţi să urmărească etichetele produselor şi să sesizeze neregulile la OJPC.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite