Râmnicu Vâlcea: Recomandări de weekend

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acestea sunt câteva sugestii pentru petrecerea timpului liber în acest sfârşit de săptămână.

Expoziţia „Călători în timp şi spaţiu”


Comuniunea Artiştilor Plastici din România, Filiala de Sculptură şi Galeria de Artă organizează expoziţia „Călători în timp şi spaţiu”. Expoziţia cuprinde lucrări de grafică, pictură şi sculptură realizate de 56 de artişti bucureşteni şi poate fi admirată până la sfârşitul lunii octombrie. (M.M.)


Repetiţie cu public
 
La Cinema Ostroveni se desfăşoară repetiţiile Teatrului Municipal Ariel pentru spectacolul de teatru cu piesa „Gaiţele”, de Al. Kiriţescu. Premiera acestui spectacol va avea loc pe 21 şi 22 octombrie, începând cu ora 19.00. Pentru acest Spectacol Eveniment, biletele vor putea fi achiziţionate zilnic, de la casieria Cinematografului Ostroveni sau de la casieria Teatrului Municipal Ariel. (M.M.)


„Sorry”

 Actorii Teatrului Bulandra din Bucureşti, Ion Caramitru şi Mariana Mihut, vin la Râmnicu Vâlcea unde vor juca piesa lui Alexandr Galin, Sorry.  Regizorul acestei piese de teatru este  Yuriy Kordonskiy. Actriţa Mariana Mihuţ a obţinut premiul UNITER pentru cea mai bună actriţă pentru interpretarea personajului Inna Rassadina din acest spectacol.(M.M.)

„Mostra de arhitectură” din Ungaria, în Râmnic

Aproximativ 50 de construcţii din oraşul Gyor, Ungaria sunt prezentate la Muzeul Judeţean de Istorie (MJI) Vâlcea. Clădirile reflectă arhitectura din ultimele două decenii. Alături de imobilele expuse pe planşe sunt prezentate şi câteva căsuţe mici, în machetă, din lemn. Expoziţia rămâne la muzeu până pe 31 octombrie şi poate fi vizitată de marţea până duminica între orele 9.00-17.00.  (M.M.)


Vizită la Muzeul Satului de la Bujoreni

Vizitatorii pot admira 70 de gospodării, mobilate cu peste 8500 de piese realizate prin mijloace tradiţionale. Turiştii pot vizita, o şcoală primară şi o biserică de lemn ctitorită în 1785. Totul este prezentat evolutiv de la stâna din zona montană, până la casa din vatra satului cu una sau mai multe încăperi. De remarcat, sunt casele cu foişor din zona etnografică Horezu şi gospodăriile de viticultori din podgoria Drăgăşani. (M.M.)

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite